Többen meghaltak egy írországi benzinkúton történt robbanásban

A komplexum magában foglalta a négyszáz fős Creeslough egyetlen postáját és élelmiszerüzletét.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 14:05
null
Creeslough, 2022. október 8. Tûzoltók dolgoznak a helyszínen 2022. október 8-án, miután robbanás történt az Applegreen ír cég benzinkútjánál, az északnyugat-írországi faluban, Creesloughban. A hatóságok szerint legalább hét ember életét vesztette, a miniszterelnök úgy véli az áldozatok száma valószínûleg még emelkedni fog. MTI/AP/PA/Brian Lawless Fotó: Brian Lawless
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, a balesetben kilencen életüket vesztették, nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak – közölte a helyi rendőrség szombaton. A katasztrófa Creeslough-ban történt péntek este, egyelőre ismeretlen okok miatt. 

Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a négyszáz fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Egy szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek.

A sérülteket az ír parti őrség helikopterével szállították kórházba. A helyiek segítségére siettek az észak-írországi hatóságok is. A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

 

Micheál Martin ír miniszterelnök elmondta, hogy az Ír-sziget egésze megdöbbenve és teljesen lesújtva osztozik a helyiek fájdalmában. 

 

A kormányfő részvétét fejezte ki a település lakóinak és azoknak, akik a tragédiában elvesztették szeretteiket. Megköszönte továbbá az ír és északír hatóságoknak, hogy hamar a helyszínre siettek, és rendkívül traumatikus körülmények között is egész éjen át dolgoztak.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a helyszínen 2022. október 8-án, miután robbanás történt az Applegreen ír cég benzinkútjánál, az északnyugat-írországi faluban, Creeslough-ban (Fotó: MTI/AP/PA/Brian Lawless)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.