Az ukrán soviniszta politikus Magyarország összes emlékét eltörölné Kárpátalján

Míg Novák Katalin segítségnyújtásról beszélt, addig Baloga „pofán vágna” minket.

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner2022. 11. 27. 13:16
UKRAINE-POLITICS-BALOGA Viktor Baloga, former chief of Staff for Ukrainian President Viktor Yushchenko's administration walks prior to his press-conference address in Kiev on May 21, 2009. Yushchenko dismissed his long-time chief of staff, who immediately slammed his former boss as morally unfit to hold his country's top office. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY (Photo by SERGEI SUPINSKY / AFP) Fotó: Europress/AFP/Sergei Supinsky

Míg Novák Katalin segítségnyújtásról beszélt, addig Baloga „pofán vágna” minket.

Novák Katalin Volodimir Zelenszkij meghívására érkezett szombaton Ukrajnába, az általa a közösségi oldalára feltöltött egyik fénykép tanúsága szerint Zelenszkij és Morawiecki lengyel miniszterelnök között áll.

Ahol baj van, ott segítünk

– írta a Facebookon Novák Katalin.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla hogy, az államfő a Grain from Ukraine (Gabona Ukrajnából) programban részvételre kapott meghívást. A holodomor 90. évfordulóján elindított humanitárius program keretet teremt arra, hogy ukrán élelmiszereket szállítsanak az éhezés által leginkább sújtott afrikai és ázsiai országokba. Novák Katalin hangsúlyozta: 

Ukrajnával szomszédos ország elnökeként a béke és a stabilitás alapvető fontosságú számomra.

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: az élelmiszer-ellátási lánc biztosítása, és ezáltal az áruk zökkenőmentes áramlásának lehetővé tétele nem száraz, szabadkereskedelmi vagy piacgazdasági kérdés, hanem az élet vagy halál közötti választóvonalat jelenti. De megerősítette azt is, hogy Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta.

Baloga „pofán vágna” minket

Mindeközben az ukrán Viktor Baloga képviselő nem a konkrét valósággal, magával a segítséggel, hanem inkább Orbán Viktor focisáljával foglalkozott. Szerinte „Nagy-Magyarország összes szimbólumával és szellemiségével végképp le kell számolni”.

Viktor Baloga „apró korcsoknak” és fasisztáknak bélyegezte a magyarokat.

Igen disszonáns (igaz, korántsem az első ilyen) fenyegetés volt ez a részéről annak tükrében, hogy a magyar állam a támogatásáról és segítségnyújtásáról biztosította Ukrajnát a legmagasabb szinten – írta a Mandiner.

Baloga még ezeket találta mondani: a magyarok valamilyen kerítés mögül ugatnak, az „ukrán területek megszállásáról álmodozó magyar politikusoknak” pedig azt üzeni, „akkorát kaphatnak a pofájukra, hogy az Urál mögött kötnek ki”. Hozzátette:

Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról.

Az eredeti cikk Barátkozás ukrán módra: míg Novák Katalin segítségről beszél Ukrajnában, a hírhedt Baloga „beverné a pofánkat” címmel olvasható a Mandiner oldalán.

Borítókép: Viktor Baloga, Viktor Juscsenko volt ukrán elnök adminisztrációjának egykori vezérkari főnöke egy 2009. május 21-i kijevi sajtókonferencián tartott beszéde előtt, miután Juscsenko elbocsátotta hivatalából. (Fotó: Sergei Supinsky / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.