Borrell: Oroszország még nem áll készen a békére

„Az agresszornak vissza kell vonnia a csapatait” – fogalmazott az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 17. 20:12
BORRELL FONTELLES, Josep
Asztana, 2022. november 17. Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai fõképviselõje a Muhtar Tleuberdi kazah külügyminiszterrel, miniszterelnök-helyettessel tartott közös sajtóértekezleten Asztanában 2022. november 17-én. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehetséges béke Ukrajnában, amíg Oroszország nem vonja vissza csapatait, bár Moszkva eddig nem mutatta jelét ennek – jelentette ki csütörtökön Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Szamarkandban.

Attól tartok, hogy Oroszország nem áll készen a visszavonulásra, és ameddig ez nem történik meg, a béke sem lehetséges

– húzta alá Borrell. 

Oroszországnak kell lehetővé tennie a békét, az agresszornak vissza kell vonulnia, ha fenntartható békét akar

– mondta közép-ázsiai körútján Borrell, aki a nap folyamán Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel is tárgyalt Asztanában.

 

Borítókép: Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a Muhtar Tleuberdi kazah külügyminiszterrel, miniszterelnök-helyettessel tartott közös sajtóértekezleten Asztanában 2022. november 17-én (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.