időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Elon Musk támogatná DeSantist az elnökjelöltségért folyó versenyben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.26. 09:09 2022.11.26. 14:10
Elon Musk támogatná DeSantist az elnökjelöltségért folyó versenyben

A milliárdos Elon Musk pénteken bejelentette, hogy támogatni fogja Ron DeSantist 2024-ben, ha a floridai kormányzó indul az elnökválasztáson. DeSantis a hónap elején közel 20 százalékponttal győzte le a demokrata párti Charlie Crist, így újraválasztották Florida kormányzójának, és egyben a Republikánus Párt legfelkapottabb sztárja maradt.

 

DeSantisra a politikai szakértők Donald Trump volt elnök potenciális kihívójaként tekintenek a republikánus elnökjelöltek mezőnyében. Trump bő egy hete jelentette be, hogy 2024-ben ismét megméretteti magát.

 

Elon Musk a Twitteren egyebek között azt írta, hogy „az elnöki poszton inkább egy centrista személyt részesítek előnyben. Reméltem, hogy ez így lesz a Biden-kormányzat esetében is, de eddig csalódtam”.

Múlt pénteken Elon Musk Donald Trump 2021 januárjában felfüggesztett fiókjának sorsáról indított szavazást a Twitter felhasználói között, és a válaszadók túlnyomó többsége egyetértett az előző elnök fiókjának feloldásával.

Donald Trump erre reagálva azt közölte, hogy nem tervezi ismét igénybe venni a Twitter kommunikációs csatornáját, de saját fiókját nem törölte.

Borítókép: Elon Musk amerikai milliárdos. (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.