Finn és svéd EP-képviselők támadják Magyarországot

Totális támadást indítottak Magyarország ellen, folyamatosan gyalázzák a több millió ember által megválasztott magyar kormány döntéseit.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2022. 11. 23. 9:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finn és svéd EP-képviselők totális támadást indítottak Magyarország ellen, folyamatosan gyalázzák a több millió ember által megválasztott magyar kormány döntéseit. Az Origó cikke bemutatja a legbotrányosabb kijelentéseket.

 

Soros bevándorláspárti embere trükközött a pénzekkel

Az egyik legagresszívabb magyarellenes skandináv képviselő Malin Björk. A baloldali Zöldek képviselője legutóbb a Meseország mindenkiért című LMBTQ-propagandakönyv brüsszeli bemutatóján vett részt. Björk erősen bevándorláspárti nézeteket vall, az ő javaslata volt az a jelentés, amely szerint az európai unió tagállamaiban évente körülbelül 240 ezer migránst kellene szétosztani.

Björk egyszer kijelentette: Magyarország számára nem csupán lehetséges, hanem kifejezetten üdvös is lenne pár ezer migráns befogadása.Továbbá ő is támogatta azt a javaslatot, hogy 

vonják meg az uniós forrásokat azon tagállamoktól, amelyek nem akarnak befogadni migránsokat.

Júniusban ő is tiltakozott a bizottságnál a gyermekvédelmi törvény miatt, és a vitában a magyarországi demokrácia és a jogállam leépítése részének nevezte az LMBTQ-jogok csorbítását, holott erről szó sincs, a kormány csak az agresszív, gyerekekre irányuló propagandát korlátozza.

Malin Björk amúgy a Soros-féle Open Society Foundation által tartott rendezvények lelkes résztvevője.

2019-ben napvilágra került, hogy trükközik a költségtérítésekkel. A svéd belpolitikában kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy 

úgy is felveszi az európai parlamenti napidíját, hogy Brüsszelben él.

Idekapcsolódik, hogy az Európai Parlamenttől kapott pénzügyi keretének egy részét – saját bevallása alapján –a balos frakció logójával ellátott műanyag női klitoriszokra költötte – írja az Origó.

 

Kizárták volna Magyarországot az EU-ból

Korábban egyébként svéd baloldali EP-képviselők Magyarország kizárását szerették volna elérni, mert megvétóztuk a 2021–2027-es uniós költségvetést. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint Magyarország nagyon csúnya játékot játszik, amellyel rendkívül nehéz helyzetbe hozza az uniót.

A szintén svéd Tomas Tobé, a Mérsékelt Párt EP-képviselője pedig úgy véli, az EU nem engedhet az akaratából, nem szabad hagynia, hogy a két ország folytassa a jelenlegi politikáját. Tobé a svéd Sveriges Radióban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak talán ki kellene lépnie az unióból. 

Elmondta, nem akarnak nyomást gyakorolni a két országra e tekintetben, de ha tovább húzódik ez az ügy, akkor 

kérdéses lehet, hogy Magyarország és Lengyelország beletartoznak-e még az európai együttműködésbe.

 

Magyarországot büntetné a finn baloldali EP-képviselő

Finn baloldali EP-képviselők is gyakran gyalázzák Magyarországot. 

– Értékelésünk szerint bár Magyarország a helyes irányba tett lépéseket, de ha a 17 kiigazító lépést megnézzük, akkor egyszerűen lehetetlen arra a következtetésre jutni, hogy ezek teljesen megszüntetik az uniós költségvetésre és az uniós pénzekkel való hatékony gazdálkodásra leselkedő veszélyeket Magyarországon – jelentette ki november 17-én Petri Sarvamaa baloldali finn EP-képviselő. Leszögezte: az rendkívül fontos az EP számára, hogy a magyar jogállamisági eljárás most ne bukjon el.

Érdemes felidézni Ville Niinistö zöldpárti finn EP-képviselő egyik bejegyzését is.

A politikus természetesen a gyermekvédelmi törvény miatt támadta Magyarországot még 2021 nyarán, pedig a törvény senkinek a szabadságát nem veszélyezteti.


A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Malin Björk (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.