időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Hidvéghi Balázs: Szükséges az EP jobboldali pártjainak együttműködése

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2022.11.23. 18:24 2022.11.23. 19:44
Hidvéghi Balázs: Szükséges az EP jobboldali pártjainak együttműködése

Az Európai Parlament jobboldali pártjai és a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán együttműködésről szóló nyilatkozatot írt alá, amely szorosabbra fűzi kapcsolataikat, ugyanis szükséges megjeleníteni azt a józan, önállóságra, nemzeti hagyományokra építő európai együttműködést, amelyet a partnerek felvállalnak és képviselnek – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: a Fidesz európai parlamenti képviselőinek, a Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) EP-frakciók tagjai együttműködésének jelentősége, hogy a résztvevő pártok közösen tudnak fellépni az európai színtéren. Az együttműködés a résztvevő pártok mellett érdeke a választópolgároknak is – húzta alá.

Fontos fejleménynek nevezte, hogy Olaszországban jobboldali kormánykoalíció alkotta kormány alakult, ami – szavai szerint – iránymutatás lehet a jövőre nézve. Meg kell kezdeni a felkészülést a 2024-es európai parlamenti választásokra is – húzta alá.

Az együttműködésről szóló dokumentummal kapcsolatban azt mondta, az illegális bevándorlás folyamatos kihívást jelent, de az elhibázott uniós szankciós politika miatt kiemelt figyelemnek kell fordulnia az energiabiztonságra és az emberek biztonságának és életszínvonalának megtartására és növelésére.

 

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: az együttműködési megállapodás az első példa arra, hogy több jobboldali politikai frakció és párt, valamint képviselői összeültek, és olyan témákat határoztak meg, amelyek mentén együtt fognak dolgozni a jövőben.

Az együttműködés kiemelten fontos, ugyanis az Európai Parlamentben baloldali véleményhegemónia van, a megállapodás aláírói ezt kívánják áttörni – tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.