időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Medvegyev úgy látja, hogy az ENSZ egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni

Forrás: Mandiner.hu
2022.11.15. 07:30 2022.11.15. 09:24
Medvegyev úgy látja, hogy az ENSZ egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni

A volt orosz elnök szerint az angolszász hatalmak megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához – írja a Mandiner.

Az ENSZ Közgyűlése hétfőn elfogadott határozatában szólított fel Oroszország felelősségre vonására, illetve háborús jóvátételi kötelezettsége megállapítására, amiért a nemzetközi jogot megsértve megtámadta Ukrajnát – idézi fel a Mandiner.

A korábbi orosz elnök Telegram-csatornáján így reagált a határozatra:

„Következtetések:

1. Az angolszász hatalmak egyértelműen megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

2. Fogadják el ugyanezt a határozatot az USA teljes kártérítéséről Koreának, Vietnamnak, Iraknak, Jugoszláviának és az amerikaiak és a NATO más számos áldozatának okozott károkért.

3. Ellenkező esetben kijelenthető, hogy az ENSZ mint a megbékélés fő nemzetközi intézménye egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni. Ez fájdalmas lesz az egész nemzetközi közösség számára, és mi ki fogunk maradni egy ilyen típusú »egyesült nemzetek« szövetségéből.”

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt vezetője a Biztonsági Tanácsnak Vlagyimir Putyin orosz államfő részvételével tartott videokonferenciáján vesz részt a Moszkva melletti Gorkijban 2022. október 19-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Jekatyerina Stukina)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.