Medvegyev úgy látja, hogy az ENSZ egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni

A volt orosz elnök szerint az angolszász hatalmak megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner.hu2022. 11. 15. 7:30
MEDVEGYEV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Gorkij, 2022. október 19. Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt vezetõje a Biztonsági Tanácsnak Vlagyimir Putyin orosz államfõ részvételével tartott videokonferenciáján vesz részt a Moszkva melletti Gorkijban 2022. 2022. október 19-én. A nap folyamán Putyin bejelentette, hogy hadiállapotot vezet be azon a négy ukrajnai területen, amelyet Oroszország szeptember végén egyoldalúan a területéhez csatolt. A hatályba lépett rendeletet értelmében az orosz erõket még szélesebb jogkörökkel ruházzák fel a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és a herszoni régióban. MTI/AP/Szputnyik pool/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ Közgyűlése hétfőn elfogadott határozatában szólított fel Oroszország felelősségre vonására, illetve háborús jóvátételi kötelezettsége megállapítására, amiért a nemzetközi jogot megsértve megtámadta Ukrajnát – idézi fel a Mandiner.

A korábbi orosz elnök Telegram-csatornáján így reagált a határozatra:

„Következtetések:

1. Az angolszász hatalmak egyértelműen megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

2. Fogadják el ugyanezt a határozatot az USA teljes kártérítéséről Koreának, Vietnamnak, Iraknak, Jugoszláviának és az amerikaiak és a NATO más számos áldozatának okozott károkért.

3. Ellenkező esetben kijelenthető, hogy az ENSZ mint a megbékélés fő nemzetközi intézménye egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni. Ez fájdalmas lesz az egész nemzetközi közösség számára, és mi ki fogunk maradni egy ilyen típusú »egyesült nemzetek« szövetségéből.”

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt vezetője a Biztonsági Tanácsnak Vlagyimir Putyin orosz államfő részvételével tartott videokonferenciáján vesz részt a Moszkva melletti Gorkijban 2022. október 19-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Jekatyerina Stukina)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.