Emberi jogi díjjal tüntették ki Harry herceget és Meghan hercegnét

A társadalmi változások előmozdításáért tüntették ki őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 07. 18:34
HARRY herceg; MEGHAN hercegnõ
Hága, 2022. április 16. Harry, Sussex hercege, a brit trónörökös, Károly walesi herceg másodszülött fia és felesége, Meghan, Sussex hercegnõje a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítését célzó Invictus Games nemzetközi sportrendezvény egyik versenyén Hágában 2022. április 16-án. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Robert F. Kennedy Emberi Jogi Alapítvány Ripple of Hope díjjal tüntette ki Harry herceget és feleségét, Meghan hercegnét a rasszizmus ellen és a mentális egészségért folytatott társadalmi tevékenységük elismeréseként – közölte az alapítvány.

A hercegi pár a kedd este New Yorkban rendezett díjátadón Kerry Kennedytől, a néhai Robert F. Kennedy amerikai szenátor lányától, az alapítvány elnökétől vette át díját.

A csaknem 50 éve működő alapítvány olyan vezetőket tüntet ki, akik kormányok, vállalatok, jogi vagy szórakoztatóipari vezetőként „rendíthetetlenül elkötelezettek a társadalmi változások mellett és az egyenlőség, az igazságosság és az emberi jogok védelméért és előrehaladásáért dolgoznak”.

Kerry Kennedy a díj átadásakor kiemelte: a pár „elképesztő bátor” volt, hogy hangot mert adni annak a faji megkülönböztetésnek és lelki megpróbáltatásoknak, melyekben részük volt.

A díj nevére utalva a hercegi pár közleményében azt írta, hogy „a remény apró fodrozódásából a változás hulláma válhat”.

A díjátadó csupán néhány nappal előzte meg a pár Netflixen debütáló dokumentumsorozatát, amely várhatóan részletesebb betekintést kínál a brit királyi család és a Buckingham-palota színfalai mögé.

Tavaly márciusban Harry és Meghan átfogó, kétórás interjút adott Oprah Winfrey-nek. A nagy visszhangot keltő interjúban beszámoltak azokról a „rasszista megnyilvánulásokról”, melyek őket érték, mielőtt visszavonultak a királyi családhoz kapcsolódó hivatalos feladatoktól, és 2020-ban Kaliforniába költöztek.

A sorozat előzetesében a herceg azzal vádolta meg az uralkodócsaládot, hogy információkat szivárogtattak ki a magánéletükről. A Buckingham-palota egyelőre nem reagált az állításokra.

 

Borítókép: Harry, Sussex hercege, a brit trónörökös, Károly walesi herceg másodszülött fia és felesége, Meghan, Sussex hercegnője a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítését célzó Invictus Games nemzetközi sportrendezvény egyik versenyén Hágában 2022. április 16-án (Fotó: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.