időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Kreml: nincs itt a tárgyalások ideje

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.06. 16:56 2022.12.06. 17:13
Kreml: nincs itt a tárgyalások ideje

Oroszország kész a tartós békére, de a „különleges hadművelet” céljainak megvalósítása előtt nem lát esélyt a tárgyalásokra – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Peszkov Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a The Wall Street Journal fórumán tett kijelentését kommentálta, miszerint az ukrajnai konfliktusnak „igazságos és tartós békével” kell véget érnie.

Abban egyet tudunk érteni, hogy a történések végeredményének egy igazságos és tartós békének kell lennie. De ami a tárgyalások kilátásait illeti, jelenleg nem látjuk őket 

– mondta Peszkov.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az előfeltétele egy ilyen tárgyalásnak, az államfő szóvivője azt mondta, hogy „egy különleges hadművelet céljait kell elérni”.

Az Oroszországi Föderációnak el kell érnie céljait, és azokat el is fogja érni

– hangoztatta a szóvivő.

Peszkov „provokációnak” minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mozgósítás újabb hulláma várható, és hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben nem máshonnan, hanem csakis hivatalos forrásból  kell tájékozódni.

 

Borítókép: 2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről egy moszkvai sajtóértekezleten. (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.