Az ukrán elnök a frontra látogatott

Volodimir Zelenszkij biztos abban, hogy az Oroszország által 2014-ben annektált Krím félsziget visszakerül Ukrajnához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 06. 14:16
ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. szeptember 30. Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenõrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij kedden ellátogatott a Donyeck megyei Szlovjanszkba, az ukrán elnök a fegyveres erők napja alkalmából találkozott a donyecki harcokban részt vevő ukrán katonákkal, kitüntetéseket adott át, és megemlékezett az elesettekről, akik „életüket adták Ukrajnáért” – derült ki egy közösségi oldalon megosztott felvételből.

Köszönjük az erőtöket és a kitartásotokat. A függetlenség előőrsei vagytok

– mondott köszönetet a harcoló csapatoknak az elnök a Telegramon. – Hiszek benne, hogy legközelebb már az ukrán Donyeckben és Luhanszkban fogunk találkozni – fűzte hozzá a két kelet-ukrajnai megye székhelyeire utalva, amelyeket az oroszbarát szakadárok ellenőriznek.

Hozzátette: biztos benne, hogy az Oroszország által 2014-ben annektált Krím félsziget is visszakerül Ukrajnához.

Az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta Zelenszkij többször járt a front közelében.

Szlovjanszk városa jelkép Ukrajna számára, mert 2014-ben néhány hónapig az oroszbarát szakadárok felügyelete alatt állt. A település 45 kilométerre fekszik Bahmuttól, amelyet az orosz erők a nyár eleje óta sikertelenül próbálnak elfoglalni.

 

Borítókép: Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. (Forrás: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.