időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Az ukrán elnök a frontra látogatott

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.06. 14:16 2022.12.06. 14:25
Az ukrán elnök a frontra látogatott

Volodimir Zelenszkij kedden ellátogatott a Donyeck megyei Szlovjanszkba, az ukrán elnök a fegyveres erők napja alkalmából találkozott a donyecki harcokban részt vevő ukrán katonákkal, kitüntetéseket adott át, és megemlékezett az elesettekről, akik „életüket adták Ukrajnáért” – derült ki egy közösségi oldalon megosztott felvételből.

Köszönjük az erőtöket és a kitartásotokat. A függetlenség előőrsei vagytok

– mondott köszönetet a harcoló csapatoknak az elnök a Telegramon. – Hiszek benne, hogy legközelebb már az ukrán Donyeckben és Luhanszkban fogunk találkozni – fűzte hozzá a két kelet-ukrajnai megye székhelyeire utalva, amelyeket az oroszbarát szakadárok ellenőriznek.

Hozzátette: biztos benne, hogy az Oroszország által 2014-ben annektált Krím félsziget is visszakerül Ukrajnához.

Az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta Zelenszkij többször járt a front közelében.

Szlovjanszk városa jelkép Ukrajna számára, mert 2014-ben néhány hónapig az oroszbarát szakadárok felügyelete alatt állt. A település 45 kilométerre fekszik Bahmuttól, amelyet az orosz erők a nyár eleje óta sikertelenül próbálnak elfoglalni.

 

Borítókép: Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. (Forrás: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.