Orosz támadástól tartanak Moldovában

A moldovai hírszerzés szerint nem az a kérdés, hogy indít-e offenzívát Moszkva, hanem az, hogy mikor.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 19. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnával határos Moldova hírszerzése attól tart, hogy az országot jövőre orosz támadás éri − közölte Alexandru Musteata, a hírszerzés vezetője az állami televízióban.

Nem az a kérdés, hogy az Oroszországi Föderáció újabb offenzívát indít-e a Moldovai Köztársaság területe ellen, hanem az, hogy mikor

− hangoztatta Musteata. Úgy vélte, ez már az év első harmadában megtörténhet.

A hírszerzési vezető azért említett újabb offenzívát, mert a Moszkva-barát, szakadár Dnyeszter melléki területen már állomásoznak orosz békefenntartók. A térség az 1992. évi polgárháború után kinyilvánította függetlenségét Moldovától, de ezt egyetlen ENSZ-tagállam sem ismeri el.

Musteata arról beszélt, hogy hírszerzési értesülések szerint Oroszország össze akarja kapcsolni területével a Dnyeszter Menti Köztársaságot és Moldovát. − Igen, világosan megmondhatjuk, hogy ide akarnak jönni − mondta. Hozzátette, hogy a moldovai fővárossal, Chisinauval kapcsolatos orosz katonai tervek egyelőre nem világosak, de a veszély valódi és nagyon is valós.

Borítókép: Életkép a Dnyeszter Menti Köztársaság fővárosából, Tiraszpolból (Fotó: Zuma Press/Diego Herrera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.