időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Pokolgépes merénylet Afganisztánban, többen meghaltak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.06. 08:33 2022.12.06. 08:45
Pokolgépes merénylet Afganisztánban, többen meghaltak

Legalább hét ember meghalt és hat megsebesült kedden az észak-afganisztáni Mazar-e-Sarífban egy pokolgépes merényletben, amelynek célpontja egy olajvállalat alkalmazottait szállító busz volt – közölte a helyi rendőrség.

A robbanás – helyi idő szerint – reggel 7 órakor történt egy téren, és a Hairatan Petroleum alkalmazottait vette célba, akik az irodájukba tartottak

 – mondta Aszif Vaziri, Balh tartomány rendőrségi szóvivője.

A pokolgépet egy személygépkocsiban rejtették el az út szélén, amely akkor lépett működésbe, amikor a busz megérkezett. Hét ember meghalt és hat megsebesült

– tette hozzá a szóvivő.

A tálibok azt állítják, hogy 2021-es hatalomra kerülésük óta javult a biztonság az országban, de számos robbantásos merénylet történt, amelyek közül sokat az Iszlám Állam (ISIS) terrorista csoport helyi ága vállalt magára.

A legutóbbi, november 30-i támadás egy korániskola ellen irányult az északi Ajbak városban, ahol 19 ember meghalt és 24 megsebesült. Az áldozatok főként diákok voltak.  

Mazar-e-Saríf városát idén egy másik támadás is érte, amelynek elkövetését az ISIS vállalta magára. Május 25-én legalább tíz ember meghalt és tizenöt megsebesült, amikor robbanószerkezetek léptek működésbe három, különböző területeken közlekedő mikrobuszon.

 

Borítókép: Útszéli robbantásban meghalt hét ember, akik egy olajcég alkalmazottjai voltak. Az áldozatok és a sérültek éppen munkába tartottak a támadást ért busszal Mazar-e-Saríf városában Afganisztánban, 2022. december 6-án (Forrás: TRT World Now/Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.