Pokolgépes merénylet Afganisztánban, többen meghaltak

A robbanás – helyi idő szerint – reggel 7 órakor történt egy téren, a célpontok a Hairatan Petroleum alkalmazottai voltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 06. 8:33
Útszéli robbantásban meghalt mintegy féltucat ember, akik egy  olajcég alkalmazottjai voltak. Az áldozatok és a sérültek éppen munkába tartottak a busszal, Mazar-e-Saríf, Afganisztán. 2022.12.06-án. (Forrás: TRT World Now / Twitter)
Útszéli robbantásban meghalt mintegy féltucat ember, akik egy olajcég alkalmazottjai voltak. Az áldozatok és a sérültek éppen munkába tartottak a busszal, Mazar-e-Saríf, Afganisztán. 2022.12.06-án. (Forrás: TRT World Now / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hét ember meghalt és hat megsebesült kedden az észak-afganisztáni Mazar-e-Sarífban egy pokolgépes merényletben, amelynek célpontja egy olajvállalat alkalmazottait szállító busz volt – közölte a helyi rendőrség.

A robbanás – helyi idő szerint – reggel 7 órakor történt egy téren, és a Hairatan Petroleum alkalmazottait vette célba, akik az irodájukba tartottak

 – mondta Aszif Vaziri, Balh tartomány rendőrségi szóvivője.

A pokolgépet egy személygépkocsiban rejtették el az út szélén, amely akkor lépett működésbe, amikor a busz megérkezett. Hét ember meghalt és hat megsebesült

– tette hozzá a szóvivő.

A tálibok azt állítják, hogy 2021-es hatalomra kerülésük óta javult a biztonság az országban, de számos robbantásos merénylet történt, amelyek közül sokat az Iszlám Állam (ISIS) terrorista csoport helyi ága vállalt magára.

A legutóbbi, november 30-i támadás egy korániskola ellen irányult az északi Ajbak városban, ahol 19 ember meghalt és 24 megsebesült. Az áldozatok főként diákok voltak.  

Mazar-e-Saríf városát idén egy másik támadás is érte, amelynek elkövetését az ISIS vállalta magára. Május 25-én legalább tíz ember meghalt és tizenöt megsebesült, amikor robbanószerkezetek léptek működésbe három, különböző területeken közlekedő mikrobuszon.

 

Borítókép: Útszéli robbantásban meghalt hét ember, akik egy olajcég alkalmazottjai voltak. Az áldozatok és a sérültek éppen munkába tartottak a támadást ért busszal Mazar-e-Saríf városában Afganisztánban, 2022. december 6-án (Forrás: TRT World Now/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.