Donald Trump már nincs kitiltva a Facebookról és az Instagramról

Feloldották a felfüggesztését, de a volt elnök még nem reagált a lépésre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 26. 7:44
TRUMP, Donald
Waukesha, 2022. augusztus 6. Donald Trump volt amerikai elnök Tim Michaels wisconsini republikánus kormányzó, Ron Johnson szenátor és Derrick Van Orden képviselõjelölt kampányrendezvényén a Wisconsin állambeli Waukeshában 2022. augusztus 5-én. A félidõs kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Tannen Maury Fotó: Tannen Maury
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letelt a kétéves felfüggesztés a volt elnök esetében, amelyről 2021. január 7-én a washingtoni zavargásokat követően döntöttek – nyilatkozta több amerikai médiumnak Nick Clegg, a Meta globális elnöke.

A felfüggesztés visszavonása mellett szól az is, hogy 2021. januárja óta a jelentősen csökkent a közbiztonságot érintő kockázat, ugyanakkor a szabálysértések megelőzésére bizonyos védőkorlátokat vezetnek be a jövőre nézve – áll a cég közleményében.

 

Nick Clegg, a Meta globális elnöke elmondta, hogy ezt követően is közbelépnek majd, amikor a közösségi oldalon megjelenő tartalom a világra nézve világos kockázatot jelent, viszont a közbeszédbe történő beavatkozás korlátját tudatosan magasan határozták meg.

 

Donald Trump egyelőre nem reagált a Meta döntésére.

Trump fiókját 2021. januárjában a Twitter is felfüggesztette, ami után a volt elnök saját közösségi médiumot hozott létre Truth Social néven. Tavaly novemberben az Elon Musk tulajdonába került Twitter szintén feloldotta a korábbi elnök fiókjának felfüggesztését, ám oda egyelőre nem tért vissza.

Borítókép: Donald Trump (Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.