Megunta az ingázó magyarokat az osztrák polgármester, kitiltaná őket a határhoz vezető útról

Teljesen lezárhatják az utat a észak-burgenlandi Somfalva (Schattendorf) és a magyarországi Ágfalva között – írta meg az Orf.at hírei alapján az Autószektor.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Autoszektor.hu2023. 01. 20. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák község polgármestere, Thomas Hoffmann korábban a belügyminiszterhez fordult, hogy – akár jogszabály-változtatással – a falvakon át ingázókat kitiltsák a két település közti határátkelőről, és csak a két község lakói használhassák azt. A Somfalvát Ágfalvával összekötő utat számos ingázó használja, aki Sopron felől rövidítik erre az útjukat Nagymarton és Bécsújhely felé.

Mivel választ nem kapott a levelére, Thomas Hoffmann polgármester most a határra vezető utat záratná le a célja elérése érdekében.

Márciustól teljesen lezárhatják a falutól a határhoz vezető utat, amennyiben a községtanács elfogadja a polgármester javaslatát.

Emellett bővítenék a rövid távú parkolóövezetet is, nehéz helyzetbe hozva ezzel azokat, akik autójukkal a határnál leparkolnak, gyalog átkelnek, majd a túloldalt parkoló másik kocsijukkal folytatják útjukat – teszi hozzá az Autószektor.hu.

A Somfalvát Ágfalvával összekötő utat számos ingázó használja, aki Sopron felől rövidítik erre az útjukat Nagymarton és Bécsújhely felé.

Somfalva közlekedési problémájára nem megoldás a határellenőrzés szigorítása – a schengeni határrendszeren belül amúgy sem lehetséges az utazók megkülönböztetése. Saját útját viszont természetesen lezárhatja a község

– reagált a polgármester keddi közleményére Harald Sörös, a belügyminisztérium szóvivője.

A belügyminisztérium képviselője a napokban a helyszínen egyeztet majd a megoldási lehetőségekről a minisztérium közleménye szerint.

Borítókép: Kisalfold.hu/Szalay Károly

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.