Összeomlott egy négyemeletes ház Indiában, sokan rekedtek a romok alatt

Nem sokkal korábban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg Észak-Indiát, melynek központja Nepálban volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 24. 20:08
indiai összeomlott ház
Rescue teams search for survivors on the debris of a residential building that collapsed in Lucknow on January 24, 2023. (Photo by AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hárman életüket vesztették, és félő, hogy mintegy kéttucatnyian rekedhettek az észak-indiai Lakhnauban egy összeomlott lakóház romjai alatt – számolt be az MTI. Bradzses Pathak, az indiai tagállam főminiszter-helyettese közölte: a négyemeletes épület hirtelen dőlt össze, eddig három holttestet találtak.

Az NDTV helyi televízióban bemutatott felvételeken a beton- és téglatörmelék alatt rekedtek után kutató mentőegységeket lehetett látni az éjszaka beálltával.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert. Az indiai sajtó úgy tudja, a szóban forgó lakónegyedben több nagyon régi épület található, köztük a most összeomlott lakóház.

A baleset azt követően történt, hogy Észak-India több térségében is érezni lehetett egy 5,9-es erősségű földrengést, melynek központja a szomszédos Nepálban volt.

A hasonló balesetek nem számítanak ritkaságnak Indiában, ami részben az elavult infrastruktúrára és a karbantartás hiányára vezethető vissza.

Borítókép: Mentés egy Indiában összeomlott négyemeletes lakóház romjainál (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.