Folytatódik a magyar segítségnyújtás Törökországban

A Hunor mentőszervezet már tizenhét túlélőt mentett ki egy húszemeletes épület romjai alól.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 10:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesco Magyarország húszmillió forinttal járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet napokban indított humanitárius segélyakciójához, amely a törökországi és szíriai földrengés miatt otthontalanná lett családokat támogatja. Emellett a Tesco Csoport több mint negyvenmillió forintnak megfelelő fontot adományoz a földrengés károsultjainak támogatására a Vöröskereszten keresztül − áll az Ökumenikus Segélyszervezet lapunknak eljuttatott közleményében. 

Közel egy év elteltével ismét egy szomorú és sokakat érintő csapás indokolja, hogy az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva késlekedés nélkül cselekedjünk, és kivegyük a részünket a rászorulóknak nyújtott segítő tevékenységből

– fogalmazott Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyi partnerével, a Middle East Council of Churches (MECC) egyházi szervezettel szoros együttműködésben vesz részt a földrengés károsultjainak támogatásában Szíriában. 

A segélyakció keretében Aleppo térségében élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal, takaróval és szállással támogatja a bajbajutott családokat a magyar segélyszervezet. 

Az akciót az Ökumenikus Segélyszervezet iraki képviseletének munkatársai koordinálják. Az első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája a legfontosabb, a következő hónapokban azonban a mindenüket elvesztett túlélők ellátása jelenti majd a fő feladatot a helyszínen. A szíriai segélyprogram mellett a segélyszervezet iraki képviselete felkészült a földrengés nyomán Irakba érkező menekültek támogatására is.

Életeket mentenek a magyar hősök

Harmadik napja dolgozik megállás nélkül, éjjel-nappal a Hunor mentőszervezet Törökországban − áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Kora reggelig tizenhét túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben. 

A magyar hivatásos tűzoltók ma a török AKUT csapattal dolgoznak együtt. Szintén a Hunor-egységekkel együtt mozognak a mentőszolgálat szakemberei és a katonaorvosok, akik a romok közül kimentett emberek ellátását végzik. A TEK orvosai a sürgősségi sátorban tevékenykednek, kilenc kimentett sérültet láttak el. A magyar tűzoltók a nehéz körülmények ellenére jól vannak, mindenki egészséges, a munkát csütörtökön is folytatják − írták

Borítókép: a földrengés következtében romba dőlt épület Törökországban (Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.