Szijjártó Péter Belaruszba utazott

Kommunikációs csatornák nélkül nincsenek tárgyalások, tárgyalások nélkül nincs béke – hangsúlyozta a miniszter.

Magyar Nemzet
2023. 02. 13. 14:07
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet” – hangsúlyozta Szijjártó Péter egy Facebook-bejegyzésben. A külgazdasági és külügyminiszter, aki hétfőn a belarusz fővárosba, Minszkbe látogatott, úgy fogalmazott:

Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak. Ezt a békeálláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is.

A tárcavezető hozzáfűzte azt is: „nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni”.

Szijjártó Péter személyesen egyeztetett Szjarhej Alejnyik belarusz külügyminiszterrel is.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a belarusz fővárosban (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.