időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Tizenöt méter mély kútba zuhant egy másfél éves kisgyermek Thaiföldön

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.07. 13:41 2023.02.07. 14:03
Tizenöt méter mély kútba zuhant egy másfél éves kisgyermek Thaiföldön

Egy thaiföldi maniókaültetvényen játszott a másfél éves kislány, amikor belezuhant egy tizenöt méteres kútba. 

A szomszédos Mianmarból származó gyermek szülei eközben ugyanezen az ültetvényen dolgoztak Thaiföld Tak tartományában.

A mentőakcióban mintegy száz ember vett részt. 

A hosszadalmas mentés alatt reményt adott, hogy sikerült életjelet kapni a bajba jutott gyerektől. A kút mélyébe leeresztett kamera felvételein ugyanis látták a sírdogáló, sáros arcú kislányt. A légzése megkönnyítése érdekében oxigént pumpáltak a szűk mélyedésbe.

A közelben egy markolóval kialakítottak egy másik mélyedést, amelyet a föld alatt összekötöttek a kislányt foglyul ejtő kúttal, így tudták a mentőegységek megközelíteni a gyereket kedden délelőtt. A beszámolók szerint főként az utolsó métereken adódtak nehézségek, ahol egy különösen kemény sziklát kellett áttörniük.

A kislányt azonnal kórházba szállították, arról nincsenek hírek, hogy szenvedett-e súlyosabb sérüléseket a zuhanás miatt.

Januárban Vietnamban került hasonló eset a címlapokra: ott egy tízéves kisfiú zuhant bele egy 35 méter mély, szűk betoncsőbe egy híd építkezésén. Bár az eltűnése utáni első percekben még mutatott életjeleket, és a mentőcsapatok napokig küzdöttek érte, végül 

három hét után csak a holttestét tudták kiemelni a csőből.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.