Tizenöt méter mély kútba zuhant egy másfél éves kisgyermek Thaiföldön

Tizennyolc órán át tartó, fáradhatatlan erőfeszítéseknek köszönhetően élve sikerült kimenteni Thaiföldön egy tizenöt méter mély kútba esett másfél éves kisgyereket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 07. 13:41
Thaiföld gyerek
This photo taken on January 15, 2022 shows a Myanmar refugee with her child, after they fled a surge in violence as the military cracks down on rebel groups, after crossing a river on the Thai border in Thailand's Mae Sot district. (Photo by AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy thaiföldi maniókaültetvényen játszott a másfél éves kislány, amikor belezuhant egy tizenöt méteres kútba. 

A szomszédos Mianmarból származó gyermek szülei eközben ugyanezen az ültetvényen dolgoztak Thaiföld Tak tartományában.

A mentőakcióban mintegy száz ember vett részt. 

A hosszadalmas mentés alatt reményt adott, hogy sikerült életjelet kapni a bajba jutott gyerektől. A kút mélyébe leeresztett kamera felvételein ugyanis látták a sírdogáló, sáros arcú kislányt. A légzése megkönnyítése érdekében oxigént pumpáltak a szűk mélyedésbe.

A közelben egy markolóval kialakítottak egy másik mélyedést, amelyet a föld alatt összekötöttek a kislányt foglyul ejtő kúttal, így tudták a mentőegységek megközelíteni a gyereket kedden délelőtt. A beszámolók szerint főként az utolsó métereken adódtak nehézségek, ahol egy különösen kemény sziklát kellett áttörniük.

A kislányt azonnal kórházba szállították, arról nincsenek hírek, hogy szenvedett-e súlyosabb sérüléseket a zuhanás miatt.

Januárban Vietnamban került hasonló eset a címlapokra: ott egy tízéves kisfiú zuhant bele egy 35 méter mély, szűk betoncsőbe egy híd építkezésén. Bár az eltűnése utáni első percekben még mutatott életjeleket, és a mentőcsapatok napokig küzdöttek érte, végül 

három hét után csak a holttestét tudták kiemelni a csőből.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.