időjárás 26°C Fatime 2023. június 5.
logo

Hamarosan ellentámadásba lendülnek az ukrán csapatok

Koren-Karczub Tímea
2023.03.24. 07:47 2023.03.24. 09:52
Hamarosan ellentámadásba lendülnek az ukrán csapatok

Az ukrán csapatok hamarosan ellentámadásba kezdenek, mivel Oroszország offenzívája megtorpanni látszik – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka. Elmondta, a Wagner-csapat zsoldosai, akik az oroszok Kelet- és Dél-Ukrajna elleni támadásainak frontvonalában álltak, egyre inkább veszítenek az erejükből.

 

Nem sokára kihasználjuk ezt a lehetőséget, ahogy korábban Kijev, Harkiv, Balaklija és Kupjanszk városok közelében is tettük 

 

– emlegette fel a tavalyi ellentámadásokat a parancsnok, amelyekkel több területet visszafoglaltak.

Moszkva nem reagált egyelőre arra, hogy erői veszítenek lendületükből, de a Wagner-csapat főnöke, 

Jevgenyij Prigozsin az elmúlt napokban nyilatkozatokat adott ki, amelyben ukrán támadásra figyelmeztetett.

A zsoldosok vezetője Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek arról számolt be, Ukrajna célja, hogy elvágja a Wagner erőit az orosz reguláris csapatoktól.

Az oroszok és az ukránok közti leghevesebb harcok jelenleg is a kelet-ukrajnai Bahmutban zajlanak, amelynek nagy része már orosz kézre került. A város visszafoglalásának szimbolikus jelentősége is lenne a háborúra nézve, mivel Zelenszkij az ellenállás jelképének nevezte a várost.

 

Borítókép: Ukrán katonák Sztugna harckocsielhárító irányítottrakéta-kilövő rendszert állítanak fel egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én (Fotó: MTI/AP/Roman Csop)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.