Kilakoltatták Harry-t és Meghant a brit királyi udvar területéről

III. Károly döntése mögött sokan Harry herceg könyvének megjelentetése miatti bosszút sejtenek.

Magyar Nemzet
2023. 03. 01. 14:04
HARRY herceg
London, 2020. január 16. Harry sussexi herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg másodszülött fia a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kertjébe érkeznek, ahol a ligarögbi-világbajnokságon részt vevő országok kéviselőit és egy helyi iskola ligarögbicsapatát fogadja a palotában tartott sorsolás előtt, 2020. január 16-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry herceg és Meghan Markle megdöbbenve értesült arról, hogy III. Károly király döntést hozott, miszerint kilakoltatja őket Frogmore Cottage nevű birtokukról, írja egy királyi életrajzíróra hivatkozva a Mirror brit napilap. A király döntése értelmében a továbbiakban András yorki herceg használhatja a házat. Harry és Meghan a brit bulvármédia információi szerint már meg is kezdték ingóságaik átszállíttatását kaliforniai otthonukba.

A Mirror Harry és Meghan közös életrajzának, a megjelenés előtt álló Finding Freedom (Megtalált szabadság) íróját, Omid Scobie-t idézi, aki szerint a döntést III. Károly Harry Tartalék című könyvének megjelenése miatti bosszúból hozta meg. A Harry és Meghan, valamint a királyi család többi tagja közötti kapcsolatok így valóban mélypontra kerültek.

A Yahoo hírportálnak Scobie elmondta, a történtek megdöbbentették a hercegi párt, a királyi család további két tagja pedig hevesen ellenzi a döntést.

Az egész nagyon véglegesnek és kegyetlen büntetésnek tűnik. Olyan, mintha a család végleg ki akarná vágni őket a képből

– fogalmazott a hercegi pár egyik barátja.

A Frogmore Cottage birtokot a néhai II. Erzsébet királynő ajándékozta Harry-nek és Meghannek az esküvőjüket követő hónapokban, még 2018-ban. Korábban öt különböző, a windsori személyzet által lakott kisebb ingatlanból állt, melyeket a hercegi pár egy nagy házzá épített össze. Tavaly is ott szálltak meg, amikor visszatértek az Egyesült Királyságba a néhai királynő platinajubileumi ünnepségére, így itt ünnepelték lányuk, Lilibet első születésnapját is, amely egybeesett a jubileumi hétvégével.

A múlt hónapban Harryhez és Meghanhez közeli források úgy nyilatkoztak, a pár még mindig nem döntötte el, visszatér-e májusban az Egyesült Királyságba Károly király koronázására.

 

Borítókép: Harry sussexi herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg másodszülött fia a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kertjébe érkezik  2020. január 16-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.