Ankara: Svédországnak további lépéseket kell tennie a NATO-tagság ügyében

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter bejelentette: Szergej Lavrov a héten Ankarába látogat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 05. 14:44
CAVUSOGLU, Mevlüt; BLINKEN, Antony
Brüsszel, 2023. április 04. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter (j) átnyújtja a Törökország által ratifikált finnországi NATO-csatlakozás okmányait a NATO letéteményes államát képviselõ Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. április 4-én. Finnország ezzel az észak-atlanti szövetség 31. tagállamává vált. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországnak további lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy Törökország ratifikálja a skandináv ország NATO-csatlakozását − jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán a brüsszeli NATO külügyminiszteri találkozó margóján, egy nappal azt követően, hogy Finnország hivatalosan is csatlakozott az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

Cavusoglu azt is közölte újságírókkal, hogy Svédország NATO-csatlakozásán kívül amerikai F-16-os vadászrepülőgépek megvásárlásáról is tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott brüsszeli tárgyalásán.     

A török diplomácia vezetője bejelentette, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a héten Ankarába látogat, akivel az ukrajnai háború fejleményeiről folytat megbeszélést. Cavusoglu aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a háborús felek, Moszkva és Kijev további támadásokra készülnek.

A török tárcavezető hangsúlyozta, hogy Ankara szorosan együttműködik az ENSZ vezetésével a fekete-tengeri gabona- és műtrágyaexport akadályainak elhárításán.

Borítókép: Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter (j) átnyújtja a Törökország által ratifikált finnországi NATO-csatlakozás okmányait a NATO letéteményes államát képviselő Antony Blinken amerikai külügyminiszternek a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. április 4-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.