Ismét lövöldözés volt Marseille-ben: négy ember sérült meg

Több lövést adtak le hétfőről keddre virradó éjszaka a marseille-i Félix Pyat lakótelep közelében. A lövöldözésben négy ember megsérült, de gyanúsítottakat nem tartóztattak le. Marseille-ben az elmúlt időszakban megszaporodtak a lövöldözések, idén már 15 ember halt így meg.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőről keddre virradó éjjel fél három körül riasztották a hatóságokat a marseille-i Félix Pyat lakótelepen, miután több lövés is eldördült. A kiérkező rendőrök három súlyos sérültet, köztük egy 17 éves fiatalt és számos kilenc milliméteres lövedéket találtak a helyszínen. 

Az áldozatokat fejbe, combon és mellkason lőtték. 

Egy negyedik sebesült könnyebben sérült, a szemébe kerültek szilánkdarabok − tudta meg a Le Figaro a La Provence információit megerősítő rendőrségi forrásból.

Egyelőre nem tartóztattak le gyanúsítottat, és a lövöldözés indítéka sem tisztázott. Azt lehet tudni, hogy a lövések egy autókereskedés közelében dördültek el. 

Nem zárhatjuk ki, hogy kábítószer-kereskedelemmel összefüggő megfélemlítésről van szó

− közölte a rendőrségi forrás a lappal. 

A lövöldözések már nem feltétlenül egy adott személy ellen irányulnak. Egyre gyakoribbak a esetek olyan környékeken vagy helyszíneken, ahol aktívak a kábítószer-kereskedők − jegyezte meg Rudy Manna, az Alliance rendőrszakszervezet szóvivője. Hozzátette, az idei évben különösen sok lövöldözést tapasztaltak. 

Az elmúlt hónapok eseményeiből az látszik, hogy a Félix Pyat lakótelep éppen az ilyen erőszakos cselekmények színhelye. 

Tavaly február 14-én egy férfit lőttek fejbe. Április 2-án pedig három 20 és 30 év közötti férfi sérült meg egy helyi élelmiszerüzlet előtt, lábon lőtték őket. Tíz nappal később, április 13-ról 14-re virradó éjszaka ismét több lövés dördült a környéken, egy ember megsérült.

Csak idén január óta a marseille-i lövöldözések már 15 ember életébe kerültek, és 49-en sebesültek meg, többnyire a kábítószer-kereskedelemmel összefüggésben, 

ami különösen aggasztó annak fényében, hogy tavaly összesen 32 embert öltek meg olyan bűncselekmények során, amelyek a drogkereskedelemhez köthetők.

Az év első lövöldözése január 1-jén történt a Cité de la Paternelle nevű kerületben, amely hírhedt az ott folytatott kábítószer-kereskedelemről. Itt egy 26 éves férfi szenvedett lőtt sérülést, de ő nem halt meg. Az első halálos kimenetelű leszámolás január 20-án történt, egy 43 éves férfi volt az áldozat − írta a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Április elején pedig három lövöldözés is volt egyetlen éjszaka alatt, amelyben hárman életüket vesztették, további három személy pedig életveszélyes sérüléseket szerzett.

Múlt vasárnap reggel pedig egy 17 éves tinédzsert tartóztattak le a marseille-i Saint-Charles pályaudvaron, akinél egy kilenc milliméteres lőfegyver, lőszerek és kis mennyiségű marihuánát találtak. 

Dominique Laurens marseille-i ügyész sajtótájékoztatón sajnálatát fejezte ki a különösen aggasztó dinamika miatt, miután 32 eljárás indult a szervezett bűnözéshez kapcsolódó gyilkosságok vagy gyilkossági kísérletek miatt.

Borítókép: A Félix Pyat lakótelep Marseille-ben (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.