A belarusz elnök megcáfolta a betegségéről szóló találgatásokat

Aljakszandr Lukasenka napok óta először mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 19:29
LUKASENKA, Aljakszandr; PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2023. február 17. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélés közben a Moszkva melletti vidéki elnöki rezidencin, Novo-Ogarjovóban 2023. február 17-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat Fotó: Orosz elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét megjelent a nyilvánosság előtt hétfőn Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök. A BelTa helyi hírügynökség beszámolója szerint Lukasenka a nap folyamán látogatást tett a belarusz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontján, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről − írta az MTI. − Csak semmi fellengzős jelentéstétel. Nézzük, mi történik országunk körül − kezdte Lukasenka a megbeszélést, amelyet a Pul Pervovo Telegram-csatorna közvetített.

@natalia.2547

Вот и Лукашенко ‼️🇧🇾🇧🇾🇧🇾🙏🙏

♬ оригинальный звук - Natali@2547

 

Lukasenka ezt megelőzően utoljára a május 9-én Moszkvában tartott győzelem napi ünnepségen volt látható, ahonnan a Bne IntelliNews hírportál értesülései szerint Minszkbe szállították. A belarusz elnök azóta nem mutatkozott nyilvánosan, még a vasárnapi belarusz állami ünnepségen sem jelent meg, helyette Roman Golovcsenko belarusz miniszterelnök mondott beszédet − írta a Sky News brit hírportál. Két belarusz ellenzéki portál arról számolt be, hogy Lukasenka kórházba került. 

Lukasenka állapotáról megkérdezték Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt is, aki csak annyit válaszolt: hagyjuk meg a belarusz hatóságoknak a hivatalos tájékoztatást. 

A belarusz ellenzék vezetője, Szvjatlana Cihanouszkaja szintén reagált a Lukasenka egészségi állapotával kapcsolatos hírekre. 

Számos pletyka kering a diktátor egészségi állapotával kapcsolatban. Ezért minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülnünk Belarusz demokratizálása és az orosz beavatkozás elkerülése érdekében

− írta Twitter-bejegyzésében.

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélés közben a Moszkva melletti vidéki elnöki rezidencin, Novo-Ogarjovóban 2023. február 17-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.