A lengyel elnök aláírta az orosz befolyást vizsgáló bizottságról szóló törvényt

Andrzej Duda elnök aláírta a Lengyel Köztársaság belső biztonságára 2007 és 2022 között gyakorolt orosz befolyást vizsgáló bizottságról szóló törvényt, és egyúttal az alkotmánybíróság elé utalta azt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 29. 12:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök hétfői nyilatkozatában rámutatott, hogy az utóbbi időben nagyon komoly és szenvedélyes vita folyt az orosz befolyásról. „Ugyanakkor drámai helyzet van a keleti határaink mögött, van egy orosz agresszió Ukrajna ellen, van egy háború, van egy gazdasági és energetikai válság, amelyet ez a háború okoz, egy csomó negatív tényező” – jelentette ki Duda a Polskie 24 lengyel közrádió szerint. Ahogy az államfő fogalmazott:

Úgy döntöttem, hogy aláírom a törvényjavaslatot az orosz befolyást vizsgáló bizottság felállításáról. […] Ez a köztársaság érdekeinek védelmének egy formája. Az embereknek joguk van tudni.

Andrzej Duda elnök reméli, hogy a parlament úgy választja ki az orosz befolyást vizsgáló bizottság tagjait, hogy az objektíven működjön. „Azért írom alá a törvényjavaslatot, mert úgy gondolom, hogy annak hatályba kell lépnie, működőképessé kell válnia. Hiszem, hogy a parlament felelősségteljesen fogja kiválasztani a bizottság tagjait, hogy a jelölésük és a végleges összetétel ne adjon okot a nyilvánosságban kételyekre” – szögezte le Andrzej Duda.

Borítókép: Andrzej Duda (Fotó: Europress/AFP/Mateusz Slodkowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.