Óriási örömünnepet tartanak a britek a koronázás után

A windsori kastélyban vasárnap este többek közt Katy Perry, Lionel Richie és Andrea Bocelli is koncertet ad.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, The Guardian2023. 05. 07. 16:42
Vendégek a brit miniszterelnök és felesége által szervezett koronázási ebéden a Downing Street-en, Londonban 2023. május 7-én. (Forrás: Odd ANDERSEN / AFP)
Vendégek a brit miniszterelnök és felesége által szervezett koronázási ebéden a Downing Street-en, Londonban 2023. május 7-én. (Forrás: Odd ANDERSEN / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer utcabállal, ebédekkel és vacsorákkal ünneplik a britek III. Károly király és Kamilla királyné tegnapi megkoronázását. Sőt a királyi család – az uralkodók kivételével – ma különböző közösségi és jótékonysági rendezvényeken vesz részt, mielőtt este meghallgatná Katy Perry amerikai énekesnő, Lionel Richie amerikai énekes-dalszerző, Andrea Bocelli olasz operaénekes, Sir Bryn Terfel walesi basszbariton, Freya Ridings brit énekes-dalszerző és Alexis Ffrench brit klasszikus soul-zeneszerző koncertjét a windsori kastélyban.

A koncerten néhány szerencsés rajongó személyesen is részt vehet, az eseményt a BBC élőben közvetíti.

Mindeközben a brit miniszterelnök, Rishi Sunak és felesége a Downing Streeten, hivatali irodája előtt tartott ebédet, ahová a közösségi élet szereplőit, ukrán családokat és ifjúsági csoportokat vártak.

Az egyik legnagyobb koronázási ebéd a Morecambe-öbölnél lesz, ahol világrekord felállítására is készülnek. A tervek szerint 1,5 kilométer hosszan mintegy 900 asztalon fognak egyszerre lakomázni az angolok.

Borítókép: Vendégek a brit miniszterelnök és felesége által szervezett koronázási ebéden a Downing Streeten, Londonban 2023. május 7-én. (Forrás: Odd Andersen/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.