időjárás 16°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

A francia brutális támadással egy napon fogadták el a kötelező migránskvótát

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA
2023.06.09. 13:10 2023.06.09. 14:43
A francia  brutális támadással egy napon fogadták el a kötelező migránskvótát

Az országoknak mosolyogva be kell fogadniuk az olyan szörnyetegeket, mint például a franciaországi gyerekgyilkos, különben Brüsszel megbünteti őket − reagált a spanyol jobboldali Vox párt a csütörtökön az unió belügyminiszterei által elfogadott új migrációs paktumra. A jogszabálycsomagot éppen aznap szavazták meg a tagállamok tárcavezetői, amikor egy kelet-franciaországi városban egy szíriai, bevándorló hátterű férfi megkéselt hat embert, köztük négy gyermeket. A V4NA hírügynökség a cikkében összegyűjtötte az európai jobboldal reakcióit az új migrációs paktumra.

Óriási dühöt váltott ki egyes uniós tagországokban az, hogy a belügyminiszterek csütörtöki találkozóján többségi szavazás során elfogadták az új uniós migrációs paktumot, amely arra kötelezi a tagországokat, hogy kvóták szerint befogadjanak bizonyos számú bevándorlót, aki pedig nem tesz ennek eleget, azt pénzbírsággal büntetik − írta a V4NA hírügynökség. 

A Vox spanyol jobboldali párt szűkszavúan reagált a csomag elfogadására.

Az országoknak mosolyogva be kell fogadniuk az olyan szörnyetegeket, mint például a franciaországi gyerekgyilkos, különben Brüsszel megbünteti őket

− írták a Twitter-bejegyzésükben. Az uniós migrációs paktumot éppen azon a napon fogadták el a tárcavezetők, amikor egy kelet-franciaországi városban egy szíriai férfi megkéselt hat embert, köztük négy gyermeket. Az elkövetőnek egyébként június 4-én utasították el a menedékkérelmét. 

Az új migrációs paktum értelmében − mely a csütörtöki szavazást követően az Európai Tanács elé is kerül − a tagállamok dönthetnek arról, hogy bizonyos számú menedékkérőt fogadnak be vagy pedig fizetik a származási országukba történő visszaszállításukat. A finanszírozás mértékét Brüsszel egy migráns esetében 22 ezer euróra (több mint nyolcmillió forint) tette. − Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken − jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Luxemburgban.

− Ez is mutatja, hogy komoly betegségben szenved az EU. A szabályok megkerülése, a szerződések megkerülése és a vétó megakadályozása érdekében ezeket a döntéseket az unió belügyminisztereinek ülésén hozzák meg, ahol elegendő az egyszerű többség − reagált a TVP1 lengyel csatorna műsorában Radoszlaw Fogiel lengyel kormánypárti képviselő. Leszögezte, Lengyelország nem egyezett bele és soha nem is fog beleegyezni egy ilyen típusú megállapodásba.

Az Európai Bizottság minden erejével igyekszik kikényszeríteni a migránsok kényszerű szétosztását az összes uniós állam között. Brüsszelnek nem az a célja, hogy megállítsa az EU-ba irányuló illegális migrációt, hanem csak az, hogy másképp kezelje azt. Ez végzetes lenne, hiszen azt jelzi, hogy van elég helyünk az újonnan érkezőknek

− húzta alá az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője. Harald Vilimsky megjegyezte, felháborító, hogy ezt Brüsszel kötelező szolidaritásnak meri nevezni.

Borítókép: Virágok és plüssfigurák az előző napon a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén 2023. június 9-én (Fotó: MTI/EPA/Gregory Ros)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.