Hatalmas biztonsági kockázatot rejt a migránsok kvótaszerű elosztása

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a hatóságok tehetetlenek az Európába érkezett illegális bevándorlókkal szemben.

Gábor Márton
2023. 06. 11. 17:28
null
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendvédelmi szervek tehetetlenek az Európába érkezett illegális bevándorlókkal szemben – mutatott rá a Magyar Nemzet megkeresésére Georg Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő szerint a napokban Franciaországban történt késes támadás is jól bemutatja, hogy a magát kereszténynek valló, szíriai származású elkövetőről a hatóságoknak nem voltak döntő jelentőségű információi. 

Igazából a késelőnek sem a személyazonosságát, sem a motivációját nem tudjuk lekövetni. Nem tudjuk, hogy miért jött Európába vagy miért költözött Svédországból Franciaországba, ahol a társaihoz hasonlóan nem volt hajlandó munkát keresni, megtanulni a nyelvet és integrálódni ebbe az európai közegbe.

– jelentette ki a szakértő, aki szerint a 2015-ös nagy migrációs hullám és a migránsok Európába való beengedése több száz európai polgár életébe került, akik a terrortámadások során hunytak el. Erre az elemző szerint jó példa a párizsi Bataclan szórakozóhelyen történt támadás, ahol a fegyveresek több mint 90 fiatalt mészároltak le. 

„Ártatlan európaiak százai estek áldozatul a rossz bevándorláspolitikának. Számos európai vezető még 2015-ben azt mondta, hogy mindenkit tárt karokkal fogadnak, ugyanis ezek az emberek megkeseredett szegény menedékkérők, akik a polgárháború és az Iszlám Állam elől menekülnek. Azonban mostanra kiderült, hogy ezek az emberek maguk az Iszlám Állam, ők maguk a konfliktus.”

A biztonságpolitikai szakértő példaként a svédországi Malmö városát hozta fel, ahol a migránsokból álló bűnözői klánok egymással harcolnak bizonyos területek ellenőrzéséért. Georg Spöttle szerint azonban Németországban sem jobb a helyzet. 

A bűnüldözéssel foglalkozó német szövetségi hivatal ugyanis nemrég bejelentette, hogy elvesztették a libanoni klánok feletti ellenőrzést az országban. Ezek a csoportok ugyanis már komoly gazdasági és társadalmi bázisokkal rendelkeznek. 

„Ezek a szervezett bűnözői csoportok már oda jutottak az országban, hogy a drog-, ember- és fegyverkereskedelemből, illetve a zsarolási pénzekből ingatlanokat, irodaházakat és lakóépületeket vásároltak, amiket utána kiadnak. Az ezekből befolyt pénzek pedig már legálisan szerzett jövedelemnek számítanak, a bűnüldöző szervek nem nagyon tudnak semmit kezdeni velük” – tette hozzá a szakértő. 

Spöttle szerint azonban sokkal inkább aggodalomra ad okot, hogy Nyugat-Európa-szerte megszűnt a polgárok biztonságérzete. Egyre kevesebben merik este kiengedni a gyerekeket az utcákra, ugyanis a migránsok kötekednek és verekednek a járókelőkkel, illetve a szórakozni vágyókkal. Ezzel párhuzamosan a biztonságukat féltő polgároknak egyre kevesebb szórakozási lehetőségük van, ugyanis Németországban rendszeresek a botrányok például a strandokon. A migránsok fiatal lányokat zaklatnak, kötekednek, és sokszor tömegverekedések is kialakulnak. 

Az embereknek a saját hazájukban szűnt meg a biztonságérzete, ami szerintem hatalmas probléma, ugyanis nem látják, hogy a kormányok bármit is tennének a korábbi biztonság visszaállításáért, továbbra is a migránsok kvótaszerű elosztását erőltetik, miközben már se Irakban, se Szíriában nincs polgárháború, a Közel-Kelet jelenleg biztonságos, haza is lehetne küldeni ezeket az embereket

– jelentette ki Georg Spöttle, aki maga is járt néhány héttel ezelőtt Irakban, bevallása szerint azért, hogy a saját szemével lássa az ottani biztonsági helyzetet. 

A biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzet kérdésére azt is elárulta, hogy egy teheráni tartózkodása során az ott élő barátai elmesélték, hogy az Iránból az európai kontinensre emigrálók többsége már börtönviselt vagy valamilyen bűncselekményt követett el és pusztán a hatóságok általi újabb őrizetbevétel elől menekül el. 

„Ezek az emberek, hogy elkerüljék a hatóságok által újbóli őrizetbevételt, valamilyen ürüggyel menedékjogért folyamodnak Európában. Például az mondják, hogy ők üldözött keresztények vagy melegek. Azonban az nyilvánvaló, hogy aki bűnöző volt, az itt se fog beilleszkedni a társadalomba, hanem folytatni fogja a korábbi tevékenységét. A legtöbb bűnszervezet pedig örömmel látja a leendő tagokat például Németországban. A libanoni drogmaffia előszeretettel soroz be például Nyugat-Afrikából érkező fiatalokat, akik a megérkezésük után azt látják, hogy iskolai végzettség nélkül igazából Németországban nem tudnak boldogulni, azonban akár 200 eurót is meg tudnak drogdílerként keresni”

– jegyezte meg a szakértő.

Borítókép: Őrizetbe vett, a magyar–szerb határ mentén elfogott migránsok (Forrás: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.