Közös hadgyakorlatot tart Oroszország és Kína

Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton – közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 09. 20:28
null
Penghu, 2017. május 25. Tajvani katonák célra tartanak a hadsereg 33. alkalommal megrendezett Han Kuang (Kínai Dicsõség) fedõnevû hadgyakorlatán a dél-tajvani Penghuban 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo) Fotó: RITCHIE B. TONGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi katonai tárca a hadgyakorlat idejéről és helyszínéről nem közölt részleteket.

Pénteken Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke videókapcsolaton keresztül tárgyalt Liu Csen-livel, a Kínai Népköztársaság Központi Katonai Tanácsának vezérkari főnökével, akit idén márciusban neveztek ki erre a posztra.

A kínai védelmi minisztérium tájékoztatása értelmében 

 

a felek véleménycserét folytattak a két ország vezetői által elért konszenzus végrehajtásáról, valamint a hadseregek közötti együttműködés elmélyítéséről. 

 

Geraszimov moszkvai közlés szerint a tárgyalás során kijelentette, hogy a kétoldalú „átfogó partnerség és stratégiai együttműködés a legmagasabb szinten áll”.

Az orosz tábornok a TASZSZ által kiadott megfogalmazás szerint azt hangsúlyozta, hogy „az aktuális világesemények tükrében a meghozott döntések hosszú távú nemzeti fejlesztési és biztonsági célokat alakítottak ki, amelyeket vezetőink közös nyilatkozatában rögzítettek, beleértve a katonai együttműködés elmélyítésének kérdéseit is”.

Borítókép: illusztráció (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.