Megölt tizenévesen két embert, a 2010-es ítélet után most kivégezték

Kivégeztek az egyesült államokbeli Missouri államban helyi idő szerint kedd este egy negyvenkét éves férfit, aki tizenévesen ölt meg két embert.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 17:43
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Tisiust méreginjekcióval végezték ki annak ellenére, hogy az ügyében több mint tíz évvel ezelőtt ítéletet mondó esküdtszék több egykori tagja is kérvényt nyújtott be büntetése enyhítése érdekében.

Tisius 2000-ben, tizenkilenc éves korában a Randolph megyei börtönből akarta kiszabadítani egy korábbi cellatársát. 

A börtönben lelőtt két fegyvertelen seriffhelyettest, de végül a szabadítási akció kudarcba fulladt, és elmenekült a helyszínről. Másnap tettestársával együtt elfogták, és 2010-ben halálra ítélték.

Ügyvédjei azzal érveltek, hogy mivel nagyon fiatalon követte el tettét, és mentális betegségben is szenved, esetében el kellene tekinteni a halálbüntetés végrehajtásától. Bár az ügyében döntést hozó tizenkét esküdt még egyhangúlag a halálbüntetést ajánlotta 2010-ben, azóta közülük hatan tettek eskü alatti írásbeli nyilatkozatot, amelyben jelezték, hogy most már az életfogytiglani börtönbüntetésre szavaznának.

Mike Parson, Missouri kormányzója elutasította a férfi kegyelmi kérvényét. Tisius idén már a tizenkettedik kivégzett rab volt az Egyesült Államokban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.