Terhes nőt zaklattak a migránsok Szabadkán

Fényes nappal támadhattak egy kismamára a migránsok az észak-bácskai városban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 14:17
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényes nappal támadtak az illegális bevándorlók a 28 éves terhes nőre, az erőszakos migránsok szexuálisan zaklatták az áldott állapotban lévő fiatal nőt – írja a Subotica.com helyi hírportál. Az esetről a nő vőlegénye számolt be levélben a portálnak. 

Milos P. elmondása szerint két migráns támadt a belváros közelében a nőre, egyikük megpróbált a nő nemi szervéhez nyúlni, mire a megijedt sértett kiabálni kezdett, és eltolta a bevándorló kezét. A hangoskodás után a migránsok elfutottak – írja a helyi sajtó.

A támadás még szerdán történt, de a vőlegény csak most tájékoztatta erről a médiát.

Az eset szerda reggel 10 óra körül történt. A menyasszonyom még mindig sokkos állapotban van, és nem hiszi el, ami történt vele. Habár azon a városrészen általában nagy a nyüzsgés, abban a pillanatban nem volt senki, aki segítsen neki

− nyilatkozta Milos.

A vőlegény hozzátette: a sértett nagyon megijedt és hatalmas stressz érte a terhes nőt.

A feldúlt nő azonnal felhívta a barátját, aki először segített neki megnyugodni, ezt követően hívták a rendőrséget. Nagyjából egy órával később jelentették az esetet, miután az megtörtént. Ezt követően az egyenruhások kihallgatták a vőlegényt, majd közölték vele, hogy az ilyen bűncselekményeket a sértetteknek személyesen kell bejelenteni, s minél előbb megtörténik, annál nagyobb az esélye, hogy elkapják az elkövetőket.

Milos a Subotica.comnak írt levelében úgy fogalmazott: „Nem akartam a menyasszonyomat bevinni a rendőrségre, hogy nyilatkozzon, mert nem akartam további stressznek kitenni, és tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz lenne elkapni az elkövetőket, viszont akarom, hogy minél többen halljanak róla, hogy mi történik az utcáinkon, ahol, úgy tűnik, nappal sem vagyunk biztonságban. Mi történne éjszaka?” − tette fel a kérdést a bántalmazott nő vőlegénye.

Milos hozzátette: megint sok a migráns Szabadkán. „Most a menyasszonyom volt, holnap lehet valakinek a felesége vagy a nővére lesz a következő áldozat. Most így végződött, legközelebb lehet rosszabb. Szerintem jobban oda kellene figyelni, a gyerekeink, asszonyaink már nincsenek biztonságban városukban” – emelte ki Milos P..

Ismét özönlenek a migránsok Szerbiába. A rendőrök próbálják őket összegyűjteni, s befogadóközpontokba szállítani, de az embercsempészek is folyamatosan azon dolgoznak, hogy Európa felé indítsák őket.

A rendőrök legutóbb Pirot környékén négy akcióban mintegy száz migránst találtak és öt személyt vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint különféle járművekben próbálták átcsempészni őket a balkáni országon, majd az Európai Unióba juttatni. 

A gyanúsítottakat 48 órás fogságba helyezték.

Borítókép: Migránsok a magyar–szerb határ közelében (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.