„Európa-ellenes csőcselék fenyegeti a kontinenst”

A spanyol pártvezér a franciaországi helyzetre reflektált.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 07. 03. 11:22
Spain holds local and regional elections
epa10659727 Leader of Vox party, Santiago Abascal, addresses the media after casting his vote during the local and regional elections at an electoral college in Madrid, Spain, 28 May 2023. Around 35.5 millons citizens are called to vote in the local and regional elections throughout Spain. EPA/Rodrigo Jimenez Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Santiago Abascal, a spanyol Vox párt vezetője Barcelonában szólalt fel, ahol elítélte a francia zavargásokat, és figyelemre és intézkedésre szólította fel Európát:

Európa nem folytathatja a további bevándoroltatást a muszlim országokból.

A Mandiner az Euractivra hivatkozva arról ír, hogy Abascal szerint a franciaországi zavargók nem hajlandók elfogadni a mi életmódunkat, a törvényeinket, hanem azt akarják, hogy mi fogadjuk el az övéket. 

„Európát egy Európa-ellenes csőcselék fenyegeti, akik rendőrörsöket zúznak szét, könyvtárakat gyújtanak fel és mobiltelefonok ellopásáért késelnek” – jelentette ki Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke a franciaországi zavargásokat kommentálva.

 

Borítókép: Santiago Abascal, a spanyol Vox párt vezetője (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.