Az áldozatok többségét nem tudták azonosítani eddig a hawaii Mauin

A hawaii Maui szigetén változatlanul több mint ezer embert keresnek a közel két héttel ezelőtti tűzvész után, amelyben gyakorlatilag elpusztult a történelmi Lahaina városa. A halálos áldozatok többségét még nem tudták azonosítani.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 21. 6:16
null
Lahaina, 2023. augusztus 18. Erdõtûzben elpusztult ingatlanok elõtt egy gyalogos a hawaii Maui-szigeten fekvõ Lahaináról 2023. augusztus 17-én. Az augusztus 8-án kitört tûzvészben 106 ember életét vesztette, sok eltûntet még keresnek. Lahaina, az egykori Hawaii Királyság fõvárosa szinte teljesen elpusztult az Egyesült Államok utóbbi száz évének legsúlyosabb erdõtüzében. MTI/AP/San Francisco Chronicle/Stephen Lam Fotó: Stephen Lam
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutyás keresőegységek az elmúlt hétvégéig 114 halálos áldozat maradványait találták meg a hivatalos közlések szerint a hawaii Maui szigetén, és a sajtójelentések még 1150 eltűntről szólnak, illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy a pontos számot nem ismerik.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) irodákat nyitott, ahol az eltűntek DNS-mintáit várják a hozzátartozóktól a megtalált holttestek azonosításához, ugyanis az elszenesedett romok közül már kiemelt áldozatok többségének kilétét sem tudták eddig megállapítani.

Josh Green, az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii kormányzója vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma a következő napokban tovább emelkedhet.

A lakosok már visszatérhettek Lahainába, a Maui nyugati partvidékén fekvő településre, amely a Hawaii Királyság egykori fővárosaként igazi turistalátványosság volt, a hatóságok ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a vezetékes víz egyelőre nem alkalmas emberi fogyasztásra, és a levegő minőségét is folyamatosan ellenőrzik.


Borítókép: Erdőtűzben elpusztult ingatlanok előtt egy gyalogos a hawaii Maui szigeten fekvő Lahainán 2023. augusztus 17-én (Fotó: MTI/AP/San Francisco Chronicle/Stephen Lam)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.