Sorozatgyilkos tartja rettegésben Bécset

A bécsi hatóságok feltételezett sorozatgyilkost keresnek, miután rövid időn belül két hajléktalan is meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 14. 11:45
null
Bécs, 2023. március 15. Rendõrök járõröznek a bécsi Szent István-székesegyház (Stephansdom) elõtt 2023. március 15-én, miután az osztrák rendõrség hírszerzési forrásokra hivatkozva bécsi templomok elleni iszlamista terrortámadásokra figyelmeztetett. MTI/EPA/Max Bruckner Fotó: Max Bruckner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételezett sorozatgyilkost keres a bécsi rendőrség, miután rövid időn belül két hajléktalan is meghalt, egy harmadik pedig súlyosan megsérült egy támadásban.

A támadássorozat legutóbbi áldozata, egy 55 éves férfi, akit szerdára virradóra találtak meg vágott és szúrt sebekkel Josefstadtban, vasárnap belehalt sérüléseibe − közölte a rendőrség hétfőn.

Július 12-én Brigittenauban egy 56 éves leszúrt férfi holttestét találták meg egy padon egy parkban, tíz nappal később pedig hasonló támadásban sérült meg súlyosan egy 51 éves nő, aki ugyancsak egy parkban éjszakázott Leopoldstadtban. A nő túlélte a támadást. A rendőrség úgy véli, hogy a három támadást ugyanaz a személy követte el.

A támadásokra válaszul segélyszervezetek újabb éjjeli menedékhelyeket nyitottak a bécsi hajléktalanoknak.

Borítókép: Rendőrök járőröznek a bécsi Szent István-székesegyház (Stephansdom) előtt 2023. március 15-én, miután az osztrák rendőrség hírszerzési forrásokra hivatkozva bécsi templomok elleni iszlamista terrortámadásokra figyelmeztetett (Fotó: MTI/EPA/Max Bruckner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.