Ügyészi vizsgálat indult a spanyol sportvezető ellen

Tovább gyűrűzik a játékosát szájon csókoló spanyol futballvezető ügye. Hétfőn szexuális zaklatás vádjával ügyészi vizsgálat indult ellene, a szövetség végrehajtó testülete pedig, amely addig kiállt Rubiales mellett, egy hosszú megbeszélés végén lemondásra szólította fel az elnököt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 11:46
Luis Rubiales
In this handout image released by the Spanish Royal Football Federation (RFEF) on August 25, 2023, RFEF President Luis Rubiales delivers a speech during an extraordinary general assembly of the federation on August 25, 2023 in Las Rozas de Madrid. (Photo by Eidan RUBIO / RFEF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RFEF / EIDAN RUBIO " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridi Nemzeti Bíróság ügyésze, aki hatáskörrel rendelkezik a külföldön elkövetett bűncselekmények vizsgálatára is, szexuális zaklatás vádjával vizsgálatot indított Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke ellen. Az ügyész az érintett játékossal, Jenni Hermosóval is egyeztetni szeretne arról, hogy áldozatként milyen jogok illetik meg. Hermosónak hivatalos feljelentést kell tennie ahhoz, hogy az ügy a következő szakaszba léphessen − írja a Politico hírportál.

Mint arról beszámoltunk, az Ausztráliában megrendezett női futball-világbajnokság döntője után Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke annak beleegyezése nélkül szájon csókolta Jenni Hermosót, a győztes spanyol válogatott csatárát.

Az eset óriási felháborodást váltott ki, ami jóval túlterjedt a sport határain, Pedro Sanchez baloldali miniszterelnök és Irene Moreno egyenlőségért felelő miniszter is elítélte a sportvezetőt, a világbajnok női válogatott pedig azzal fenyegetőzött, hogy egyetlen játékos sem húzza fel a címeres mezt, amíg Rubiales le nem mond. A FIFA kilencven napra felfüggesztette, a spanyol szövetség viszont kiállt az elnök mellett – eddig.

Rubiales édesanyjának, Ángeles Bejarnak elege lett, és kiállt a fia mellett. A BBC  beszámolója szerint a nő hétfő reggel bezárkózott a motrili Divina Pastora templom egyik helyiségébe, ahol éhségsztrájkba kezdett, mert szerinte embertelen módon üldözik a fiát.

A spanyol sporttörvényszék, az ország legfelsőbb testülete a sportjoggal kapcsolatos kérdésekben, szintén rendkívüli ülést tartott hétfőn, hogy eldöntse, a Rubiales elleni panaszok súlyosan sértik-e az ország 2022-es sporttörvényét, de többórás vita után csak annyit közöltek, hogy 

további információkra van szükségük, mielőtt döntést hoznának.

Az ügyet a spanyol sportfőtanács fogja tárgyalni, amely csütörtökön ül össze, és várhatóan további felfüggesztést rendel el, amely várhatóan a végleges ítélet megszületéséig érvényben marad majd.

Borítókép: Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke (Fotó: Eidan Rubio/RFEF/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.