Újabb dróntámadást hajtottak végre a Kreml közelében, több repülőteret is lezártak + videó

Megszaporodtak a moszkvai régiót ért ukrán fenyegetések az elmúlt időszakban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 6:46
null
Moszkva, 2023. augusztus 1. Tûzoltók a legutóbbi ukrán dróntámadásban megrongálódott épület elõtt Moszkvában 2023. augusztus elsején. A drón ugyanazt az épületet találta el, amely a két nappal ezelõtt végrehajtott támadás során is megsérült. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb Moszkva elleni dróntámadást jelentettek szombaton a hajnali órákban az orosz hatóságok, miután megszaporodtak a hasonló fenyegetések az orosz területen az utóbbi időben. Ez már a hatodik éjszaka volt, hogy egymás után folyamatosan célba vették a moszkvai régiót – írta meg a The Moscow Times hírportál.

Egy drónt döntöttek le az orosz légvédelmi rendszerek a moszkvai Isztrinszkij körzetben felett

– közölte Szergej Szobjanin, Moszkva polgármestere. A kerület mintegy 50 km-renyugatra található a Kremltől. A közösségi médiában egy felvétel is terjed arról, hogy egy nagy robbanás történt, amikor a nagy hatótávolságú drónt az oroszok hatástalanították.

Az előzetes információk szerint nincsenek áldozatok, sem károk, ám a katasztrófavédelem a helyszínen dolgozik. Három nagy moszkvai repülőtér néhány órára fel is függesztette a járatait – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Az orosz hadsereg a héten ismétlődő ukrán drón- és rakétatámadásokról számolt be, amelyek Oroszország területét, valamint ukrajnai polgári területeket vettek célba. 

Az ukrán határon fekvő Belgorod régióban a hatóságok szerint szerdán három civilt öltek meg a kijevi erők. Ugyanezen a napon egy drón felhőkarcolóba csapódott egy moszkvai üzleti negyedben, és betört egy ablakot, a hatóságok szerint anélkül, hogy személyi sérülést okozott volna.

 

Borítókép: Tűzoltók a legutóbbi ukrán dróntámadásban megrongálódott épület előtt Moszkvában 2023. augusztus elsején (Fotó: MTI/AP)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.