Váratlanul Kárpátaljára látogatott Volodimir Zelenszkij + videó

Az ukrán elnök találkozott a magyar közösség képviselőivel is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 7:24
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. július 28. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház elõtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid, váratlan látogatást tett Bregszászon Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az államfő katonai vezetőkkel találkozott, de egyeztetett a magyar közösség képviselőivel is, többek között Babják Zoltán polgármesterrel, valamint Fegyir Sándorral, aki a nagyköveti posztot készül elfoglalni Budapesten.

Zelenszkij a Telegramon számolt be a beregszászi találkozókról, azt írt az egyik bejegyzésében:

Mindannyian Ukrajna polgárai vagyunk, magyarok, ukránok és minden más nemzeti közösségünk. Mindannyian védjük hazánkat, mindannyian segítjük harcosainkat, hőseinket.

Az elnök hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin, az orosz agresszor veszélyt jelent minden olyan emberre, akinek fontos a szabadság, a béke és a fejlődés. Rendszerük fogságot és szenvedést hozott Európa e részének népeire – ukránokra, magyarokra, lengyelekre, csehekre és másokra. Ezúttal Ukrajna győzelme a hősök bátorságának köszönhetően mindenkit megment Európában – fogalmazott a Telegramon Zelenszkij.

Éjszaka egy másik üzenetben az államfő hosszú és mozgalmas napról beszélt, majd kiemelte, hogy diplomáciai tervekről beszélgetett az illetékesekkel az őszi időszakra nézve. Zelenszkij úgy véli, erős nap volt a tegnapi Ukrajna számára.

Volodimir Zelenszkij Ungváron is megfordult a gyors látogatása során.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály-székesegyház előtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.