Észak-Koreába látogat az orosz elnök

Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadta Kim Dzsong Un meghívását, hogy egy alkalmas időpontban látogasson el Észak-Koreába.

Forrás: MTI2023. 09. 14. 18:17
Kim Jong Un - Vladimir Putin meeting in Russia
Kim Jong Un-Vladimir Putin meeting in Russia Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml csütörtökön szintén azt közölte, hogy Vlagyimir Putyin hálásan elfogadta a meghívást.

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Kim Dzsong Un szerdán találkozott Putyinnal a Vosztocsnij űrközpontban. A KCNA tájékoztatása szerint megállapodtak a két ország stratégiai és taktikai együttműködésének további erősítésében a katonai fenyegetésekkel, provokációkkal és az imperialisták zsarnokságával szemben.

Kim Dzsong Un az orosz elnök által az üdvözlésére rendezett fogadás végén észak-koreai látogatásra hívta meg Putyint az orosz elnöknek alkalmas időpontban. Putyin az észak-koreai állami hírügynökség közlése szerint örömmel elfogadta a meghívást.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön arról számolt be, hogy Putyin közben már visszatért Moszkvába. A szóvivő időszerűnek, hasznosnak és konstruktívnak nevezte a két vezető tárgyalásait, és hozzáfűzte, hogy Moszkva folytatja kapcsolatainak fejlesztését Phenjannal. Mint mondta, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter októberben Észak-Koreába látogat.

Peszkov szerdán a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint azt közölte, hogy egyelőre nincs tervben Putyin phenjani látogatása. Az orosz elnök szerdán a Rosszija 1 televízióban elmondta, hogy az észak-koreai vezetőnek Vlagyivosztokban bemutatják az orosz Csendes-óceáni Flotta képességeit, majd ellátogat a Távol-keleti Szövetségi Egyetemre és az Orosz Tudományos Akadémia létesítményeibe, a továbbiakban pedig Komszomolszk-na-Amurében polgári és katonai repülőgépgyárakat keres fel.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja az észak-koreai diktátort. (Fotó: Kremlin Press Office/Handout)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.