időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Ezt már Elon Musk sem hagyhatta szó nélkül: tízezrek vonultak a gyermekek védelméért Kanadában + videó

Magyar Nemzet
2023.09.21. 15:26 2023.09.21. 15:49
Ezt már Elon Musk sem hagyhatta szó nélkül: tízezrek vonultak a gyermekek védelméért Kanadában + videó

Hűha – reagált szűkszavúan Elon Musk a tegnap több kanadai városban is megrendezett „Egymillióan a gyermekekért” tüntetésekről az X közösségi oldalon terjedő felvételre. A megmozdulásokon több ezren vettek részt országszerte, ezt pedig a konzervatív gondolkodású és a magyar családpolitikát méltató amerikai–dél-afrikai milliárdos sem hagyhatta szó nélkül.

A szervezők szerint a tüntetések elsődleges célja a gyermekek iskolában való szélsőséges baloldali indoktrinációja elleni fellépés, a gendersemleges wc-k beszüntetése, a genderideológia visszaszorítása az oktatási intézményekben.

A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a tüntetéseken rengetegen vettek részt bőrszíntől, származástól függetlenül.

Nézzék csak meg, hányféle bőrszín, vallás, hányféle ember egyesül itt. Hogy miért? Mert egyetlen dolog közös bennünk, ez pedig a gyermekeink védelme

– fogalmazott az egyik tüntető.

A megmozdulás természetesen nem maradt válasz nélkül, a különböző szélsőbaloldali szervezetek, például az Antifa és más LMBTQ-mozgalmak ellentüntetéseket szerveztek a kanadai nagyvárosokban. 

A transz és queer gyerekek, valamint az egész homoszexuális közösség képviseletében jöttem ma el

fogalmazott Linda Hunter lelkész, aki a Calgaryban megrendezett ellentüntetésen vett részt. 

Borítókép: Tízezrek vonultak a gyermekek védelméért Kanada-szerte (Fotó: Twitter/Eva Kurilova)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.