A szomszédban már leesett az első hó

Mínusz két fok volt a hőmérséklet és ködös az időjárás.

Forrás: Maszol2023. 10. 16. 11:45
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehullott az első hó a Transzfogarasi úton, de havazott hétfő reggel Hargita megye hegyvidékén is – adta hírül a Maszol.

Az útkarbantartók sót szórtak le a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán. A térség webkameráinak felvételei szerint az első hó a Madarasi Hargitán hullott le, ahol mínusz 2 fok volt a hőmérséklet és ködös az időjárás.

„Ma reggel ilyen tájra ébredt a Hargita” –írta a leesett hórétegről a Madarasi Hargita síközpont a Facebook-oldalán. Hétfő reggel szállingózott a hó Hargitafürdőn is, de nem rakódott le. A helyiek szerint a térségben korábban gyakran már szeptemberben is havazott.

A Maszol beszámolója szerint az útkarbantartók három tonna sót szórtak le a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán, ahol havas eső esett, de a forgalom zavartalan volt.

A Transzfogarasi út erdélyi oldalán, a Bilea-vízesés és az azonos nevű tó közötti szakaszon eltakarították a havat, és téli körülmények között zajlik a forgalom – közölte Facebook-bejegyzésében a Brassó megyei regionális út- és hídügyi igazgatóság. A Bilea-tó és a vízesés közötti szakaszon 3 centiméter körüli a hótakaró, de egyelőre nincsenek közlekedési problémák.

Borítókép: a fehér Hargita (Forrás: Madarasi Hargita/Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.