A vérszomjas csecsen Ahmat kommandóról készült videóval fenyegetnek

Telegramon jelent meg egy film a csecsen gyilkos osztag tevékenységéről.

2023. 11. 19. 20:04
Apti Aronovics Alaudinov, az Ahmat parancsnoka
forrás: topwar.ru
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország minden propagandaeszközt bevet, hogy erejét megmutatva megfélemlítse a megszállt Ukrajna védőit. A Kadyrov_95 Telegram-csatorna mutatta be, hogy az Ahmat rohamosztagaiban a rohamfegyverek minden típusának magabiztos elsajátítása alapfeltétel. 

Ahmat egység harcosai
forrás: Kadyrov_95
Az Ahmat alakulat katonái rendszeresen részt vesznek kiképzéseken

Mindegyikük rendelkezik harci műveletekben szerzett tapasztalattal, és rendszeresen részt vesz a különleges erők képzésein. Ilyen tapasztalatok birtokában egy rohamlövész szükség esetén azonnal átveheti a géppuskás vagy a gránátvető pozícióját. 

Korábban arról nyilatkozott az Ahmat parancsnoka, hogy ennek a különleges alakulatnak a fele orosz nemzetiségű, Oroszország minden részéből érkezett harcosok. A katonák alig negyede csecsen, a maradék része pedig különböző nemzetiségekből érkezett az alakulathoz. A különítmény fennállása alatt egyetlen nemzeti vagy vallási természetű konfliktushelyzet sem volt – hangsúlyozta Apti Aronovics Alaudinov.

Korábban ez az egység volt, amelyik bejelentette, hogy átveszi a Wagner-csoport harci állásait Bahmutnál, amennyiben Jevgenyij Prigozsin kivonja embereit. 

Idén júniusban jelentették be, hogy hivatalosan integrálódnak az orosz hadseregbe.

Borítókép: Az Ahmat parancsnoka, Apti Aronovics Alaudinov (Fotó: Topwar.ru)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.