Ennyivel nőtt a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma

A migránsok akár az utcán, még fényes nappal is megtámadják az embereket, autókat rongálnak meg.

2023. 11. 25. 5:50
null
Cartagena, 2023. október 27. A Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetérõl Cartagenába szállított migránsok várakoznak egy szálloda épülete elõtt 2023. október 27-én. 2023 eleje óta több mint 23,5 ezren jutottak el Afrika felõl a Kanári-szigetekre, 79 százalékkal többen, mint 2022-ben ugyanebben az idõszakban. MTI/EPA-EFE/Marcial Guillen Fotó: Marcial Guillen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) az első félévben 17 százalékos növekedést regisztrált az erőszakos bűncselekmények számában az előző év azonos időszakához képest. A BKA azt írja a legfrissebb kiadványában:

Németországban jelenleg magas a bevándorlás mértéke. Ennek következtében nő a népesség, és a társadalom egészében növekszik a nem németek aránya. Feltételezhető, hogy sok védelmet kereső ember számos olyan kockázati tényezővel rendelkezik, amelyek valószínűbbé teszik az erőszakos bűncselekményeket.

A hivatal azt is megjegyzi, hogy az erőszakos bűncselekmények esetében a nem német gyanúsítottak számának erőteljesebb növekedése figyelhető meg. Konkrétan ez azt jelenti, hogy míg a németek által elkövetett bűncselekmények száma nyolc százalékkal nőtt, addig a külföldiek körében a növekedés elérte a 23 százalékot. A BKA szerint ez egyértelműen a migrációs nyomás fokozódásának tudható be.

 

A fiatalkorúak által elkövetett erőszakos bűncselekmények számának növekedése még ennél is jelentősebb. A külföldi gyermekek és fiatalok körében 37 százalékkal nőtt az esetek száma, míg a németek körében – amelybe az összes kettős állampolgár is beletartozik – 12 százalékkal emelkedett.

Eközben az is kiderült, hogy 2023 januárja és októbere között 112 178 ember lépett be illegálisan Németországba. Ennél magasabb számot utoljára 2015-ben, a menekültügyi válság idején mértek a rendőrség szerint. Nem csoda, hogy a bűncselekmények száma is egyre csak növekszik. Az alábbi videón látható esetek szinte mindennaposnak számítanak az országban.

Ez a migráns pedig késsel fenyegeti az egyik társasház lakóit.

A migránsok még fényes nappal is megtámadják az utcán a járókelőket. A következő képsorok tanúsága szerint egy fiatal bevándorló férfi egy másik férfit és a barátnőjét támadta meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA-EFE/Marcial Guillen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.