Novák Katalin a százéves magyar–belga diplomáciai kapcsolatokról tartott megbeszélést a belga uralkodóval

Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben Magyarország és Belgium történelmi és diplomáciai kapcsolatairól tartott megbeszélést Fülöp belga királlyal.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 17:40
FÜLÖP király; NOVÁK Katalin

Novák Katalin Brüsszelben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Novák Katalin Brüsszelben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi) Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztársasági elnök az X-en közzétett üzenete szerint Brüsszelben Magyarország és Belgium történelmi és diplomáciai kapcsolatairól tartott megbeszélést Fülöp belga királlyal.

Novák Katalin a Brüsszel melletti laekeni királyi palotában tartott találkozót követően kiemelte: megtiszteltetés volt találkozni Fülöp belga királlyal.

Tájékoztatása szerint a belga uralkodóval a két ország közötti kapcsolatok mellett az Európai Unió Tanácsa spanyol, belga és magyar elnökségi triójának kiemelt kérdéseit is megvitatták.

Brüsszeli látogatásom keretében találkoztam a belgák uralkodójával a leakeni palotában. A szívélyes hangulatú találkozón a történelmi, most egy évszázados diplomáciai kapcsolatok mellett az EU-s trió elnökségi felkészülés helyzetét is áttekintettük

– fogalmazott Novák Katalin az X közösségi oldalon közzétett üzenetében.

A köztársasági elnök látogatása alkalmával Rudolf osztrák–magyar trónörökös és Stefánia belga királyi hercegnő eljegyzési vacsorája menüjének egy eredeti példányát ajándékozta Fülöp belga királynak.

Borítókép: Novák Katalin Brüsszelben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.