Nyugati ügynökök lehetnek Szerbiában

Alekszandar Vucsics köszönetet mondott a hírszerzés lemondott vezetőjének munkájáért.

2023. 11. 04. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati országoknak vannak ügynökei Szerbiában, Alekszandar Vulin viszont nem volt Oroszországé – reagált a szerb államfő a hírszerzés vezetőjének lemondására. Alekszandar Vucsics elismerte, hogy Belgrád nyomásgyakorlásnak volt kitéve Vulin miatt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt váratlanul lemondott Alekszandar Vulin, a szerb Biztonsági Információs Ügynökség (BIA), vagyis a hírszerzés vezetője pénteken azt követően, hogy az Egyesült Államok néhány hónapja szankciókat vezetett be ellene.

Alekszandar Vucsics köztársasági elnök és Szerbia fenyegetésekkel és zsarolásokkal néz szembe, amelyek csak az 1914-es osztrák–magyar ultimátumhoz hasonlíthatók. Azt követelik tőlünk, hogy ismerjük el Koszovót, hogy hagyjuk magára a boszniai Szerb Köztársaságot, és hogy az Oroszország elleni szankciók bevezetésével szűnjünk meg önálló államnak és nemzetnek lenni.

– indokolta döntését Vulin.

A történtekre reagálva Alekszandar Vucsics a Pink szerb kereskedelmi televízió péntek esti műsorában azt mondta: Vulin levelében igazat állít, valós nyomás nehezedett rá attól a pillanattól kezdve, hogy a BIA vezető pozíciójába került. 

Az első naptól kezdve nyomás nehezedett rá. Ez egyértelmű volt. Nagyon is jól tudja, hogy indulnak az ilyen dolgok, milyen következmények voltak vagy lehettek volna

 – nyilatkozta a szerb államfő, aki egyúttal köszönetet mondott Vulinnak, amiért ő hozzájárult az ország biztonságosságához és függetlenségének megőrzéséhez. 

Nem szeretném részletezni, hogy ki mindenki van jelen nyugati ügynökként, vagy az Amerikai Egyesült Államok ügynökeként. Erről nem beszélhetek, nem élhetek vissza a pozíciómmal. Ha elmondanék mindent, amit tudok, abból műsort készíthetnének Nyíljon meg a föld címmel.

 – tette hozzá Vucsics.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb elnök sajtótájékoztatót tart (Fotó: Szerbia elnöke, Dimitrije Goll)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.