Felgyújtotta magát egy palesztinpárti tüntető az izraeli konzulátus előtt + videó

Az eset az Egyesült Államokban, Atlantában történt, a rendőrség szerint nem merül fel a terrorizmus gyanúja.

2023. 12. 02. 6:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nő felgyújtotta magát az atlantai izraeli konzulátus előtt pénteken – számolt be a CNN amerikai hírcsatorna. A helyi rendőrkapitány közleménye szerint valószínűleg politikai tiltakozás áll a háttérben. Az incidens dél körül történt, a nyomozók nem gyanakodnak terrorizmusra. A tüntető tömeg Joe Biden atlantai látogatására gyűlt össze, népirtással vádolták az amerikai elnököt. 

Egy biztonsági őr próbált közbelépni és megakadályozni az incidenst, ő is égési sérüléseket szenvedett a lábán és a csuklóján. A magát felgyújtó nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

„Tisztában vagyunk a veszélyekkel, melyek jelenleg a zsidó közösségre leselkednek, és továbbra is éberek maradunk, hogy mindenki biztonságban maradjon” – szögezte le Darin Schierbaum atlantai rendőrfőnök. 

Borítókép: Palesztinpárti tüntetők Atlantában (Fotó: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.