Hollywood újabb színészét tenné tönkre a metoo-hisztéria

A Halálos iramban című filmek színésze állítólag szexuális erőszakot követett el egy asszisztensén.

2023. 12. 22. 18:49
null
US actor Vin Diesel arrives for the Charlize Theron Africa outreach project block party at the Universal Studios Backlot in Universal City, California, on May 20, 2023. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Fotó: AFP/VALERIE MACON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy perben azt állítják, hogy Vin Diesel világhírű színész, a Halálos iramban című filmek főszereplője 2010-ben szexuálisan zaklatta egykori asszisztensét. A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon Asta Jonasson a keresetében azt állította, hogy Diesel 

a hotelszobájában először az ágyhoz, majd a falhoz szorította őt, ahol simogatni kezdte az intim testrészeit, és a szeme láttára maszturbált

– írja a Hollywood Reporter (THR), amelyet a Breitbart amerikai hírportál szemlézett. Jonasson továbbá azt állítja, hogy Diesel családjának cége, a One Race Films kirúgta őt megtorlásul, amiért ellenállt a szexuális provokációinak.

Jonasson bevallása szerint azért indította el a pert, hogy a titoktartási megállapodások, amelyeket a távozásakor aláírt, bizonyos körülmények között okafogyottá váljanak.

Az üzenet egyértelmű volt. Jonassont kirúgták, mert bátran ellenállt Vin Diesel szexuális támadásának. Vin Dieselt megvédik, és a szexuális támadását eltussolják

 – áll a keresetben. Jonasson azt állította, hogy Diesel a cége segítségével szexuális bántalmazást, nemi alapú diszkriminációt, ellenséges munkahelyi környezetet és megtorlást követett el, ami megaláztatáshoz, érzelmi stresszhez, valamint mentális és fizikai fájdalomhoz vezetett. Az egyelőre nem derült ki, hogy a nő pontosan mekkora kártérítést követel, de a korábbi esetekből ítélve azt szeretné, ha rendkívül vastagon fogna a bíróság ceruzája az ítélethozatalkor.

Eddig még sem Diesel, sem képviselői nem reagáltak nyilvánosan a keresetre. 

 

Hajtóvadászat Gérard Depardieu ellen?

Nem az amerikai színész botránya az egyetlen a napilapok hasábjain. Ahogy arról lapunk is beszámolt a minap, hajtóvadászatnak nevezte a Gérard Depardieu ellen folyamatosan kirobbanó botrányokat a francia elnök. Emmanuel Macron a filmsztár, Gérard Depardieu mellé állt a támadásokkal szemben, miközben a francia színésznek új vizsgálatokkal kell szembenéznie szexista kijelentések és a szexuális zaklatás vádja miatt.

A France 5 tévécsatornának adott interjúban a francia elnök méltatta Depardieu szerepét a filmkészítésben.

Nagy tisztelője vagyok Gérard Depardieu-nek, ő egy nagyszerű színész… Segített megmutatni nagyszerű szerzőinket a világnak, büszkévé teszi Franciaországot

 – fogalmazott a francia elnök. Emmanuel Macron beszélt arról is, nem szeretné, ha a több mint kétszáz filmben szereplő Depardieu-t megfosztanák a becsületrendtől – Légion d’Honneur, ez a legmagasabb francia állami kitüntetés. Franciaország ugyanis egy, a színészről megjelent dokumentumfilm miatt éppen ezen agonizál.

Gérard Depardieu-t 13 nő vádolja szexuális visszaéléssel. A vádlók szerint a szexuális zaklatások 2004 és 2022 közötti időszakra estek, és filmforgatások közben történtek. Az érintett 13 nő között színésznő, sminkes és más stábtagok is akadnak.

Depardieu jogi képviselője közleményben tudatta, hogy a színész az összes vádat tagadja, továbbá nem kíván foglalkozni a megjelent újságcikkel. 

Borítókép: Vin Diesel amerikai színész (Fotó: AFP/Valerie Macon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.