Kirill pátriárka: Istenbe vetett hittel kell követni az élet útját

Kirill moszkvai pátriárka gratulált az oroszoknak az újév alkalmából.

2023. 12. 31. 19:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 31-én Kirill moszkvai pátriárka gratulált az oroszoknak az újév alkalmából, köszöntőjében pedig azt kívánta, hogy Istenbe vetett hittel kövessék az élet útját az emberek, mert az segít leküzdeni minden nehézséget.

Az orosz ortodox egyház feje felidézte a közmondást: szörnyű álom, de Isten irgalmas. A pátriárka megjegyezte, hogy sok szörnyű dolog van az életben, de ha a hívek Istennel vannak, akkor a szorongás álomba fordul. Ezért véleménye szerint az ortodox hit nemcsak a lélek számára megmentő a következő évszázadban, hanem támaszként is szolgál ebben az életben.

Bármilyen körülmények is vesznek körül bennünket, fenntartva az Úrba vetett hitet, buzgó imával fordulva hozzá, a hazáért, az emberekért, az egyházért és mindannyiunkért, lehetőséget nyerünk, hogy Istennel legyünk és legyőzzünk minden nehézséget és veszélyt a században

 – hangsúlyozta.
Kicsit korábban a pátriárka imára szólított fel Oroszországért, a hadseregért, a „közös hadviselés befejezéséért”, a politikai konfliktusok meggyógyulásáért és az igazságos világért az új évben.

A dalai láma pedig újévi üdvözletében jelezte, hogy a földi béke akkor lehetséges, ha az embereknek a lelkében együttérzés és béke uralkodik. Hangsúlyozta, hogy ha másokon segítünk, az boldogabbá teszi az embert.

Borítókép: Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje (Fotó: AFP/Orosz ortodox egyházi sajtószolgálat/Igor Palkin) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.