Kázmér 2024. március 4.
logo

Komoly eszkalációs lépésre készülnek a jemeni húszik

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.09. 18:33 2023.12.09. 18:36
Komoly eszkalációs lépésre készülnek a jemeni húszik

A jemeni húszi lázadók szóvivője arra figyelmeztette a hajózási vállalatokat szombaton, hogy az izraeli kikötők felé tartó hajóikat célpontnak fogják tekinteni a Vörös-tengeren, ha az izraeli ostrom alatt álló, palesztin lakosságú Gázai övezetbe nem tud bejutni elegendő humanitárius segítség.

Ha a Gázai övezetbe nem jut el a szükséges élelmiszer és gyógyszer, az izraeli kikötőkbe tartó minden hajó a Vörös-tengeren fegyveres erőink célpontjává válik

– közölte Jahja Szarí szóvivő.

Az Irán támogatását élvező húszik már több alkalommal vették célba drónokkal és rakétákkal Izrael déli részét, illetve a Vörös-tengeren közlekedő hajókat, hogy – saját megfogalmazásuk szerint – ezzel támogassák a palesztinok ügyét. Amerikai hadihajók többször segédkezteke rakéta- és dróntámadásoknak a semlegesítésében.

Borítókép: Jemeni férfi egy Irán által támogatott jemeni húszi lázadók által elfoglalt Galaxy Leader teherhajón, amely a Vörös-tengeren vesztegel a nyugat-jemeni Hodeida asz-Szalif kikötője közelében 2023. december 5-én (Fotó: MTI/EPA/Jajha Arhab)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.