Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Még sokáig nem lesz béke

A béketárgyalások megkezdése nem aktuális az ukrán elnök szerint.

2023. 12. 20. 6:45
ZELENSZKIJ, Volodimir; SZIRSZKIJ, Olekszandr
Kupjanszk, 2023. december 1. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erõk parancsnoka (j) és Roman Masovec, az ukrán elnöki hivatal helyettese térképet tanulmányoz egy bunkerben, a frontvonal közelében, a Harkivi területen levõ Kupjanszkban 2023. november 30-án. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Oroszországgal a konfliktus rendezéséről folytatott tárgyalások kérdése most nem aktuális – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy sajtótájékoztatón, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség az ukrán Stranua Telegram-csatornára hivatkozva. 

Az Oroszországgal való tárgyalások kérdése nem releváns. Nekünk megvan a békeformulánk. Az első öt pontot egy máltai találkozón dolgoztuk ki, a következő pontokat egy svájci találkozón fogjuk kidolgozni

– fogalmazott az ukrán elnök. 

Zelenszkij szerint most dolgozzák ki Kijev és ötven ország egységes álláspontját a dokumentummal kapcsolatban, és amint az elkészült, átadják Oroszországnak.

Korábban az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Mihejlo Podoljak azt mondta, hogy Moszkvával nem lehet tárgyalni, és Kijev ellenzi a tűzszünet bármilyen forgatókönyvét, mivel az Oroszország de facto győzelmét jelentené.

A Kreml is azt közölte, most nincsenek meg az előfeltételei annak, hogy a helyzet békésen alakuljon, Moszkva abszolút prioritása a különleges művelet céljainak elérése, ami jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges. Hozzátették azt is, hogy Oroszország nagyra értékeli mindazon országok erőfeszítéseit, amelyek az ukrajnai konfliktus békés irányba történő rendezését próbálják elérni, de ez egyelőre lehetetlen.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.