A lengyel igazságszolgáltatást is bekebeleznék Sorosék

Minden adott lehet ahhoz, hogy megtegyék, amire régóta vágynak.

Forrás: V4NA Hírügynökség2024. 01. 17. 17:21
Donald Tusk Press Conference
DONALD-TUSK/PRESS-CONFERENCE Fotó: FOTO OLIMPIK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk baloldali kormányának felállásával lényegében Soros György és az amerikai oligarcha birodalma átvette a hatalmat Lengyelország felett. Nem csak a parlamenti alsóházban, a szejmben, hanem a minisztériumokban is egymás hegyén-hátán sorakoznak a Soros-közeli emberek. Sőt, az igazságszolgáltatás is ki van téve a Soros-hálózatnak – igaz, arra már évek óta fáj a foga Soroséknak − írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

2021-ben egy Soroshoz köthető sztárbíró visszautasította, hogy bizonyos kollégáival ítélkezzen. Piotr Gaciarek nem volt hajlandó például Stanislaw Zdun bíróval együtt dönteni az egyik ügyben, mindezt személyes okok miatt. Nem volt kibékülve ugyanis azzal a rendszerrel, amely alapján kinevezték a bírákat.

Gaciarek bíró bizarr provokációjával Przemyslaw W. Radzik, a Legfelsőbb Bíróság fegyelmi ombudsmanjának egyik vezetője foglalkozott, és eljárást kezdeményezett. Végül, a Fegyelmi Kamara felfüggesztette Piotr Gaciarek bírót. És ekkor fújtak riadót Sorosék, akik teljes tűzerővel kezdték támadni Lengyelországot. 

A Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért szervezet állt a hadjárat élére, amelyet Soros György alapítványa és az Európai Bizottság is rendkívül bőkezűen támogat – előbbitől 2015 és 2019 között nem kevesebb, mint hárommillió dollárt kapott. A szervezet akkor azt a szokásos mantrát ismételgette, hogy Lengyelország példátlan módon megsérti nemzetközi kötelezettségeit.

A hírügynökség rámutatott, hogy a Helsinki Alapítvány habzó szájjal azt írta egy közleményben, hogy a lengyel kamara nem tárgyalhatja bírák vagy más jogi szakmák tagjainak fegyelmi ügyeit. Vagyis, Sorosék szerint Lengyelországban nem dönthetnek lengyel bírák fegyelmi eljárásairól, és mindezt az Európai Unió Bíróságának és az Emberi Jogok Európai Bíróságának joggyakorlatára hivatkozva állította.

Már ekkor egyértelmű jelek mutatkoztak arra, hogy Soros György és hálózata mindent megtesz azért, hogy Lengyelországot is meghódítsák. Most pedig minden körülmény adott erre: 

Donald Tusk baloldali kormányát zsinóron rángathatja a Soros-birodalom feje. Az igazságügyi tárca meghódítása már be is fejeződött.

Elég csak egy pillantást vetni Adam Bodnar új igazságügyi miniszterre, aki egészen véletlenül éppen a Helsinki Alapítványnak dolgozott. De helyettese, Zuzanna Rudzinska-Bluszcz is ugyanebből a csapatból érkezett. Soros György alapítványánál nevelkedett, az amerikai oligarcha pénzén még egy vezetői képzést is elvégezhetett.

Maria Ejchart, egy másik helyettes államtitkár is a Helsinki Alapítványnál tanulta ki a radikális liberalizmus csínját-bínját. Ő Adam Bodnar egyik leghűségesebb embere.

Borítókép: Donald Tusk (Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.