Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Jobbra fordul idén Európa – állítja a Sorosék által támogatott szervezet

Orbán Balázs szerint Brüsszelben változásra van szükség, hogy az uniós polgárokat károsító kérdésekkel foglalkozhassanak.

2024. 01. 24. 15:34
Strasbourg, 2024. január 16. Az Európai Parlament (EP) logóját vetítik az uniós törvényhozás strasbourgi épületének padlójára az EP plenáris ülésének idején, 2024. január 16-án. A parlament január 15. és 18. között ülésezik. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb felmérés jelezte előre a jobboldal megerősödését a júniusi választásokra készülve.

Változásra van szükség Brüsszelben az uniós polgárokat hátrányosan érintő és érdekeikkel ellentétes problémák megoldása érdekében

– nyugtázta Orbán Balázs az X-felületén a Külkapcsolatok Európai Tanácsának felmérését.

Az „Éles jobb kanyar: A 2024-es európai parlamenti választások előrejelzése” címet viselő felmérés többek között arról ír, hogy a 2024-es európai parlamenti választásokon a balközép és a zöld pártok szavazatokat és képviselői helyeket veszítenek.

„Az EU-kritikus vezetők kilenc tagállamban (Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Olaszország, Lengyelország és Szlovákia) vezetik a felméréseket” 

– írják, hozzátéve, hogy több más országban is előkelő helyre kerülhetnek hasonló politikai erők.

Az EP pártcsaládjai is átszerveződhetnek a kutatás szerint, ugyanis ha a Fidesz képviselői belépnek az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjába, akkor a harmadik legnagyobb csoporttá válhatnak.

Borítókép: Az Európai Parlament (EP) logóját vetítik az uniós törvényhozás strasbourgi épületének padlójára az EP plenáris ülésének idején, 2024. január 16-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.